CE Oltenia renunţă la vatra de sat Corneşti

Administraţia locală din Băleşti va prelua cu titlu gratuit vatra de sat Corneşti. Acţionarii CE Oltenia vor aproba în şedinţa din 24 septembrie revocarea hotărârilor potrivit cărora Consiliul Local Băleşti ar fi trebuit să dea bani pentru activele sociale respective.

În fapt, administraţia locală din Băleşti a fost de acord cu încheierea unui contract de comodat pentru o perioadă de 20 de ani, pentru darea în folosinţă cu titlu gratuit a vetrei de sat Corneşti. Activele sociale constau în drumuri, sisteme de alimentare cu apă, unităţi şcolare, diguri şi alte amenajări, cu o valoare de peste 5 milioane de lei.

Primarul Mădălin Ungureanu spune că în aceste condiţii va putea să facă investiţii şi în satul de strămutaţi din minerit. A explicat şi care vor fi proiectele prioritare. „Anterior dăduseră o hotărâre în care cereau să fie contra-cost. Nu mai ştiu ce sumă ne cereau. Noi am făcut o altă adresă, să ne dea vatra în comodat, dar gratuit. Fac un lucru foarte bun dacă revocă hotărârea. În primul rând pentru cetăţenii de acolo. Putem face investiţii, adică obţinem fonduri mult mai uşor. Este nevoie de o nouă grădiniţă la vatra de sat Corneşti. Vrem să obţinem fonduri europene. Este o grădiniţă făcută de minerit, funcţionează, dar trebuie adaptată normelor europene. Este o grădiniţă cu toaletă în grădină. Eu nu mai permit aşa ceva”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Autorităţile locale spun că în vatra de sat de la Corneşti trebuie reabilitate drumurile şi introduse reţelele de canalizare.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: