Investiţie privată la şcoală

O firmă vrea să facă un laborator la cea mai mare şcoală din localitatea Bărbăteşti. Este un plus pentru unitatea de învăţământ, consideră primarul, care a anunţat că a investit şi primăria bani frumoşi pentru ca şcoala să-şi schimbe imaginea din acest an şcolar.

Primarul Adrian Mangu nu a vrut să dezvăluie prea multe detalii despre investiţia privată până nu se va materializa, însă susţine că va fi dotat un laborator în şcoala din comună. „Am avut o discuţie cu o societate comercială care ar vrea să ne sponsorizeze, am avut nişte parteneriate mai demult. Am căzut de comun acord să ne poată sponsoriza să dotăm un laborator. Este un lucru foarte important. La ţară, este o problemă cu copiii. Nu şcoala trebuie să alerge după copii, ci copiii după o şcoală bună”, a spus Adrian Mangu.

Investiţii la această şcoală s-au făcut şi în vară, cu bani din bugetul local. Clădirea a fost reabilitată, însă mai trebuie realizate toaletele. În prezent, grupurile sanitare sunt tot în curte. „Am avut o investiţie la şcoala cea mare din comună. I-am schimbat cu totul faţa, dar nu s-a putut finaliza până când au început copiii şcoala. Am făcut tot posibilul ca elevii să-şi poată ţină orele în acele săli de clasă. Şcoala are acum o faţă nouă şi copiii intră cu drag în şcoală. Avem un proiect să scăpăm de toaleta din fundul curţii. O realitate care ne doare mult. Avem un proiect să facem de aşa natură încât să construim o toaletă care să facă parte din corpul şcolii şi copiii să nu mai fie nevoiţi să se ducă prin apă, prin ploaie, la toaletă şi să beneficieze şi de acest confort. Nu este o investiţie mică, dar rupem din alte părţi şi lucrări şi trebuie să reuşim şi acest lucru, să le oferim elevilor şi acest confort”, a mai declarat edilul Mangu.

Vizualizări: 2,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: