Angajații care muncesc de Paște, plătiți dublu

Toți angajații care vor munci de Paște vor primi un spor de 100%. Este vorba de salariații Complexului Energetic Oltenia care nu vor avea liber în perioada sărbătorilor și sunt nevoiți să lucreze la foc continuu.

Cei care vor primi un spor de 100% vor fi, în special, energeticienii, pentru că activitatea, pe sectorul lor nu va fi întreruptă în aceste zile. În schimb, în producție, vor fi câteva zile libere.

“Activitatea de producție încetează sâmbătă, la schimbul unu, și este reluată luni, la schimbul unu. Mă refer la producția de cărbune. Activitatea de producție a energiei este conform programului. Discutăm de o activitate în foc continuu”, a spus Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

În ceea ce îi privește pe cei de la birouri, ei vor intra în zilele libere de joi și vor reveni la serviciu marți. Oficialii companiei au luat această decizie ca să nu fie nevoiți să-i plătească și pe cei din rândul TESA dublu dacă ar munci de Paște.

„Toți cei care lucrează vineri, sâmbătă, duminică, luni au un spor la salariu, vineri, duminică și luni, de 100%, sâmbătă, de 87%. TESA își încetează activitatea joi și o reia marți pentru a evita și discuții legate de plata dublă a personalului TESA în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale”, a mai declarat Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 4,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: