Angajații CE Oltenia și-ar dori proteste ca în învățământ

Angajații Complexului Energetic Oltenia privesc cu admirație greva profesorilor! Pe site-urile de socializare comentariile care fac referire la mitingul celor din învățământ curg râuri. Salariații CEO afirmă că o mobilizare de acest fel ar fi schimbat și soarta lor în mai bine. La protestele din Piața Prefecturii, organizate de sindicaliștii din minerit și energie, participanții puteau fi numărați pe degete.

Neumulțumiți de salarii și condițiile de muncă, profesorii au intrat, de aproape două săptămâni în grevă. Mai mult decât atât, au mărșăluit pe străzile mai multor orașe, inclusiv în municipiul Târgu Jiu. Nemulțumiri asemănătoare au și angajații din minerit și energie, dar când a fost vorba de mobilizare, cei mai mulți au făcut un pas înapoi.

„Așa se face o grevă, împreună cu cei care îi conduc, nu ca noi minerii și energeticienii, lăsați de izbeliște, fără să-i intereseze pe cei din conducere de muncitori. Trebuie grevă generală și la noi dar cu cine?”, se întreabă retoric un angajat al CE Oltenia.

„Închipuiți-vă un protest de așa amploare din partea minerilor pe Legea 197/2021 (n.red. care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare)”, a afirmat un alt salariat.

„Bravo lor, așa se face o grevă, un miting, dacă făceau și energeticienii și minerii așa atunci erau ascultați, dar au așteptat să facă câțiva oameni miting iar restul au mers pe burtă, rușine!”, a comentat un angajat al CEO.

Sancționați pentru că au protestat?!

Numărul redus de protestatari la acțiunile sindicaliștilor din minerit și energie pare că a avut și o cauză care nu are legătură cu delăsarea angajaților. Într-un comentariu, postat pe un grup folosit de angajații CE Oltenia, o femeie a a afirmat că după ce a participat la o grevă a avut de suferit la locul de muncă.

„Cu o grevă generală s-ar rezolva toate problemele! O sa particip si eu. Consider că e bataie de joc. M-am prezentat la grevă, în 2021, și am primit mustrare de la șeful de secție. Am fost și sancționată, mi-au luat 2 clase”, a afirmat angajata CE Oltenia.

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: