Dispar 4.000 de angajați din bugetul CEO? Sindicalist: Trebuie să știe oamenii ce ne așteaptă

Sindicatele și administrația din CE Oltenia se întâlnesc pe 7 iunie, pe ordinea de zi fiind bugetul alocat pentru personal în 2023. Unii lideri de sindicat estimează că societatea vrea să facă un buget pentru un minus de câteva mii de persoane, față de cât este acum, luând în seamă planul de restructurare. Astfel, la finalul anului ar trebui să fie circa 7.000 de angajați, iar acum sunt 11.000 de angajați. 

Sindicalistul din Rovinari, Manu Tomescu, vede trei variante, toate sunt defavorabile angajaților: ”Compania are acum trei variante: ori să dea oameni afară, să concedieze pentru că suntem prea mulți, ar trebui să fim 7.000 suntem 11.000; ori să facă tăieri de venituri, să ne taie din drepturi; ori să se aplice 197 să plece oameni cât mai mulți oameni la pensie. În așa fel încât să poată face față cu cheltuielile până la sfârșitul anului”.


Pe de altă parte, sindicalistul face apel la sinceritate și că oamenii ar trebui să știe ce urmează. Pe 7 iunie va fi o ședință în comisia de negociere, atunci când se va discuta li bugetul. 

”Deja am ajuns la jumătatea anului acesta, luna viitoare o să fim ultima lună din semestrul acesta și deja angajatorul începe să ne dea semnale că nu ne descurcăm cu banii pentru toți cei 11.300 de salariați câți suntem. Eu vă spun lucrurile astea nu vi le-am ascuns pentru nu știu dacă colegii mei ….Ar trebui până la urmă să le spunem la oameni să știe oamenii ce ne așteaptă”, a spus acesta la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: