Angajaţii CEO vor tichete de masă. Primele disponibilizări la cantine!

Zeci de angajaţi ai SC Cazare Cantine Rovinari SA vor rămâne fără un loc de muncă începând cu luna aprilie deoarece angajaţii au renunţat la masă caldă pentru tichete. Lista cu disponibilizările a fost trimisă de reprezentanţii societăţii la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Dar, aceste situaţii vor fi şi în alte zone, unde se va renunţa la masă caldă imediat cu expirarea contractelor cu cantinele. Nu şi la Motru.

Aproape o sută de persoane de la Cantina Rovinari vor rămâne fără locuri de muncă după ce angajaţii de aici au optat pentru tichete de masă în defavoarea meselor calde. Acest lucru a lăsat fără activitate societatea Cazare Cantine Rovinari, iar administratorii căreia s-au văzut nevoiţi să concedieze 88 de persoane din cei aproximativ 260 de angajaţi. „Am primit o notificare de la Cazare Cantine Rovinari care disponibilizează 88 de persoane începând cu 1 aprilie. Au motivat disponibilizările prin faptul că mare parte din beneficiari au renunţat la masa cladă în favoarea tichetelor de masă”, a declarat Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj.

Faptul că societatea a rămas fără activitate o ştiu şi liderii de sindicat din Rovinari. „Noi nu mai servim masă caldă din 2005. Probabil s-a luat această măsură pentru că societatea nu are cui să-i mai servească masa caldă, dacă s-a renunţat la ea pentru tichete. Cei de la EM Roşia şi Peşteana au renunţat la masa caldă”, a precizat Marin Golea, lider de sindicat Rovinari.

Şi la Motru minerii ar vrea să primească tichete, dar vor mâna în continuare la cantină, aici fiind singurul loc unde s-a decis păstrarea mesei calde. În celelalte societăţi s-a decis ca după încheierea contractului cu cei de la cantine se va trece la tichete de masă. 

Liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, este disciplinat şi nu vrea să iasă din cuvântul şefilor de la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). „Am negociat conform.... Mai bine sunaţi pe domnul Etăgan, purtătorul de cuvânt. Nu pot să vă răspund eu. Dacă şeful a zis să facem ceva...”, a spus Nelu Roşca, lider de sindicat EMC Motru.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: