Dumitru (Telu) Pârvulescu, demiterea dinaintea promovării

Liberalul Telu Pârvulescu a fost demis din funcţia de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Economiei începând cu data de 1 martie, ordinul fiind semnat de primul ministru Victor Ponta. „Va fi promovat în altă funcţie”, dă asigurări preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu.

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că Pîrvulescu va fi numit pe o funcţie similară în Ministerul Economiei sau Ministerul Finanţelor. „Nu a fost demis. Postul nu era al nostru, era al PSD. Telu Pârvulescu va fi numit probabil pe funcţia de directorul general la Ministerul Economiei sau Ministerul Finanţelor“, a declarat liderul PNL Gorj. Dian Popescu a mai spus că niciunul dintre cele două posturi de secretar general adjunct din minister nu revine PNL, deoarece formaţiunea politică are ministru, în persoana lui Varujan Vosganian.

Fostul deputat Dan Ilie Morega nu a pierdut prilejul de a lansa un nou atac la adresa lui Dian Popescu. Morega a spus că Pârvulescu are probleme din cauza unui dosar penal în care a ajuns din cauza lui Dian Popescu, dar şi-a exprimat convingerea că cel dintâi este nevinovat şi va dovedi asta în instanţă.

Dumitru (Telu) Pârvulescu a fost trimis în judecată alături de Dian Popescu şi de primarul din Peştişani, pentru instigare la abuz în serviciu. Acuzaţia procurorilor este aceea că l-a învăţat pe primarul Florin Pavel cum să dea o aparenţă de legalitate unei cesiuni de creanţe. „În mod direct şi nemijlocit a îndemnat pe inculpatul Pavel Ion Florin să semneze două contracte de cesiune de creanţă în valoare de 2.500.000 lei către două persoane fizice, creanţa nefiind certă, lichidă şi exigibilă şi de a încerca să influenţeze o persoană cu atribuţii de serviciu să dispună plata prin trezorerie a acestei sume de bani către persoanele fizice”, este motivaţia procurorilor pentru acuzaţia de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. La începutul lunii septembrie Pârvulescu a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz neobţinând mandat de arestare pe numele său. Pârvulescu a anunţat că i-a făcut plângere penală procurorului care a dispus reţinerea.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: