Angajații CJ Gorj reținuți în dosarul Ydail 2 au revenit la serviciu

Cei doi salariați ai Consiliului Județean Gorj, reținuți la jumătatea lunii aprilie pentru complicitate la obținere de fonduri publice, în dosarul Ydail 2, au revenit la serviciu. Aceștia au scăpat de controlul judiciar.

Cei doi angajați ocupă funcții de execuție, spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. ”S-au întors la serviciu, instanța a înlăturat măsura controlului judiciar. Nu au nicio interdicție. Pe controlul judiciar nu aveau nicio interdicție de a lua legătura sau de a profesa, însă instanța de judecată au ridicat toate aceste măsuri. Ocupă funcții de execuție”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Cei doi au făcut parte din comisia de licitație de acum șase ani, privind contractul pentru întreținerea drumurilor județene pe perioada 2015 - 2019.

“Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în calitatea de membri în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren. Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire”, a transmis la data reținerii IPJ Gorj.

Este vorba de licitația câștigată Ydail Construct ca lider de asociere și în care au fost reținuți trei oameni de afaceri gorjeni. Și în cazul acestora, instanța a revocat măsurile preventive.

Vizualizări: 1,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: