Angajaţii CS Pandurii au protestat la București. Urmează greva!

Mai mulţi angajaţi de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, care aparţine Ministerului Tineretului și Sportului, au protestat joi dimineaţa la sediul ministerului, alături de colegii lor din alte judeţe. Protestul a fost organizat de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST). La protest au participat atât funcţionari din zona administrativă, cât și antrenori de lupte și de atletism.

Printre problemele ridicate de sindicalişti se numără lipsa de personal şi supraîncărcarea cu sarcini a angajaţilor existenţi, cumulul de funcţii dus la extrem, fără beneficii salariale, dar cu toată răspunderea presupusă de gama integrală de atribuţii.

„MTS este imun la orice propunere de corectare a situaţiei salariaţilor şi respinge dialogul constructiv; puţinele întâlniri se produc cu greu şi fără finalizare concretă. 70% dintre salariaţi au venituri de 1.300 de lei net, fără diferenţiere în funcţie de studii, funcţii, răspundere sau complexitatea muncii. Funcţiile specifice (medic, asistent medical, kinetoterapeut, psiholog, maseur, şofer, recepţioner, cameriste, profesor – antrenor) sunt încadrate incorect şi neunitar. Marea majoritate a salariilor este aproape de minimul brut pe economie”, se menţionează într-un comunicat al SNST.

De asemenea, sindicaliştii subliniază că nu se acordă sporul/gradaţia de vechime, fiind plătiţi la fel şi angajaţii cu 1 an şi cei cu 35 de ani vechime şi există situaţii de inechitate salarială în care noul angajat are salariul mai mare decât cel cu vechime. De asemenea, nu este plătită munca în zilele de sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale şi nici munca suplimentară, pontajele nu reflectă situaţia reală, iar MTS refuză să intervină în această problemă.

Alte probleme semnalate sunt: neacordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi în lotul naţional, astfel că, începând cu 1 ianuarie 2018, antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile. De asemenea nu se acordă voucherele de vacanţă în toate structurile subordonate MTS, iar impozitarea a fost realizată neunitar.

Miercuri, 8 august 2018, va fi o organizată o grevă generală, cu încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret, până la soluţionarea revendicărilor. (A.A.)

Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: