Sprijin pentru echipele care promovează

Cluburile participante în Liga 2 Casa Pariurilor ediţia 2018/2019 au acceptat în unanimitate propunerea administraţiei FRF de a sprijini financiar cluburile care vor promova din Liga 3 la finalul sezonului.

Adunarea Generală FRF din 2017 a aprobat prin vot reforma propusă de administraţia FRF prin care se instituia principiul solidarităţii în fotbalul românesc. Acest principiu, aplicat deja de Parlamentul European, Comisia Europeană, UEFA şi ţările europene cu fotbal de mare performanţă, devine începând din acest sezon o realitate şi în fotbalul românesc.

Primul pas îl constituie decizia cluburilor din Liga 2 prin care cluburile care vor promova la finalul sezonului 2018/2019 în Liga 1 vor ceda sumele aferente ultimei tranşe din drepturile tv pentru sezonul 2018/2019 într-un fond de susţinere financiară a cluburilor care vor promova la finele acestui sezon din Liga 3.

Acestea din urmă vor beneficia, astfel, de un pachet financiar care să le faciliteze adaptarea la cerinţele Ligii 2 şi să le confere un plus de siguranţă financiară pentru sezonul următor. (A.A.)

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: