Angajaţii de la APIA, pietoni cu maşini de lux

Au vrut maşini de lux şi acum au rămas pietoni. Este vorba de şefii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, care nu au bani să repare două din cele cinci autoturisme de teren Hyundai Tucson  pe care le deţine instituţia. Inspectorii APIA nu îşi pot desfăşura activitatea de control în bune condiţii, pentru că nu au maşini suficiente. Directorul Corina Dorobanţu a cerut vineri ajutorul mai marilor judeţului, pentru a o sprijini cu maşini de la alte instituţii.

APIA era cunoscută ca instituţia care ajuta cu maşini alte organe de control din Gorj, având un parc auto de invidiat. În această perioadă, inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură au în plan sute de controale pe care trebuie să le facă la fermierii gorjeni. Activitatea de control este îngreunată de faptul că maşinile din parcul auto al agenţiei sunt defecte.

Cele mai multe sunt maşini de teren, pentru care piesele de schimb sunt scumpe, iar APIA nu dispune de fondurile necesare. „Noi avem în această perioadă de efectuat controalele pe agro-mediu şi trebuie să mergem la peste 900 de fermieri din zona montană în special. Avem termen ca să finalizăm aceste controale şi nu avem maşinile necesare pentru ca inspectorii să meargă în teren. Din cele 12 autoturisme ale societăţii, două jeep-uri sunt defecte, iar reparaţia lor costă aproximativ 40.000 de lei şi nu dispunem de aceste sume. Mai avem un autoturism Dacia care s-a defectat şi a ajuns în cele din urmă la reprezentanţa de la Piteşti. Avem nevoie de maşini, mai ales că trebuie să ajungem şi în zone greu accesibile”, a declarat Corina Dorobanţu.

APIA vrea maşini de împrumut

Corina Dorobanţu, directorul executiv al APIA Gorj,  a decis vineri să ceară sprijin autorităţilor judeţene. Conducerea agenţiei vrea să împrumute câteva maşini de la alte instituţii deconcentrate. „Vreau să iau legătura cu autorităţile judeţene să ne sprijine în această problemă, mai exact dacă se găsesc maşini pe la alte instituţii să ne sprijine cu ele până la finalizarea controlului. Vrem să împrumutăm maşini de la alte instituţii”, a spus Dorobanţu.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: