Organigrama cu o sută de directori în CEO, în chinurile facerii

Directorul executiv al Complexului Energetic Oltenia, Constantin Bălăşoiu, pune în aplicare solicitarea premierului Victor Ponta, aceea de a înjumătăţi numărul de directori din companie, susţine sindicalistul Marin Golea. Despre demersurile de modificare a organigramei ştie şi celălalt sindicalist de la Rovinari, Constantin  Mitrescu. Sigur că acum urmează o perioadă de discuţii şi negocieri dure. Cine va rămâne, cine va pleca?

Premierul Victor Ponta a declarat în timpul vizitei sale la Târgu Jiu că în CE Oltenia sunt prea mulţi directori li că o sută ar fi suficienţi, deocamdată. Tot atunci a avut loc şi o şedinţă de lucru între acesta şi conducerea CEO când s-a propus şi aprobat această decizie.

„N-au văzut că-s mulţi?“

Liderul de sindicat de la „Minerul“ de la Termocentrala Rovinari, Marin Golea, a declarat ieri că în companie sunt circa 200 de directori. Golea spune că de fapt, nemulţumiri faţă de numărul mare de şefi au avut şi sindicatele, dar şi Bălăşoiu, înainte de spune Ponta public. „Este adevărat, sunt 197 de directori în CEO. Organigrama este perfectibilă. Am avut o întâlnire cu domnul Bălăşoiu am adus şi noi la cunoştinţă, chiar înainte de domnul Ponta. Şi domnul Bălăşoiu era îngrijorat de numărul mare de directori şi la următoarea întâlnire ne va prezenta o situaţie. Noua organigramă se perfectează pentru a fi mai suplă“, a declarat Golea.  

Modificarea organigramei este confirmată şi de sindicalistul Constantin Mitrescu, deşi acesta pare nemulţumit că toate aceste demersuri vor crea o harababură în companie şi se întreabă de ce nu a fost organizată aşa de la început. „Ei (n.r. USL) au fost la guvernare, de ce au pus atâţia directori, ba chiar au mai adus din exterior vreo doi pentru că nu era suficient. Sunt prea mulţi, nu au văzut atunci“, spune Mitrescu.

De fapt, cel care a atras atenţia asupra numărului mare de directoraşi din companie a fost deputatul Dan Ilie Morega. La vremea respectivă afirmaţiile lui Morega nu erau confirmate de cineva din companie. În realitate, nici Morega nu ştia că sunt 200m ci doar 116. Deputatul mai spunea că Bălăşoiu are un salariu de 334 de milioane de lei vechi, iar directorii de divizii primesc câte un salariu de 268 de milioane/lună. 

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: