Călinoiu anunţă un „periplu“ la companiile energetice

Ion Călinoiu a convocat conducerea EMC Motru la o discuţie chiar pe platoul Carierei Roşiuţa. La discuţie a participat primarul Dorin Hanu, Vasile Râbu, şeful EMC Motru, prefectul Radu Teodorescu şi lideri de sindicat. De fapt, Călinoiu le-a trasat acestora o serie de sarcini. A transmis un mesaj şi centru conducerea CEO şi a Diviziei Miniere să nu se mire de vizitele la cariere şi complexuri deoarece consideră că face parte din treaba sa de şef al judeţului. Călinoiu va face o vizită şi la Hidroelectrica.

„Pentru problemele juețului Gorj trebuie să se preocupe în ansamblu administrația publică locală județeană. Trebuie să răspundeți doleanțelor noastre, iar doleanțele nu sunt ale lui Călinoiu, ci ale gorjenilor“, transmite Ion Călinoiu. Preşedintele CJ Gorj mai spune că va contnua acest periplu pe la complexuri şi chiar şa Hidroelectrica. „De asta vreau și nu o să fie surprinși deloc neplăcut nici domnul Bălășoiu, nici domnul Ogârlaci, că în discuțiile pe care le vom face și vom continua acest periplu și la complexurile energetice și la Hidroelectrica. Acestea sunt problemele noaste“.

În instanţă cu proprietarii caselor

Şeful EMC Motru Vasile Râbu, fost subordonat al lui Călinoiu în Consiliul Judeţean, i-a dat raportul acestuia. „La ora actuală ne învârtim în jurul a 150.000 -160.000 tone la cariera Roșiuța. Noi probabil că la anul o să ne unim cu Jilțul și satul Runcurel va dispărea, va fi mutat în altă parte. Noi avem partea de Motru-150 de case și deja am început negocierile cu oamenii pentru a fi strămutați în altă parte. Rugămintea noastră la dumneavoastră, ca administrație județeană, ar fi să reverificăm legea referitoare la achiziția de terenuri. Aici sunt probleme mari“, a spus Râbu.

Şi pentru că se pricepe şi s-a documentat, Călinoiu a dat numaidecât răspunsul. „Să îmbunătățim condițiile legii depusă de expropriere, ca negocierile să fie coerente, cursive și să nu stăm cu excavatorul pe loc, să îl învârtim în loc. Dacă nu mă înțeleg cu omul ne ducem în instanță, iar noi mergem înainte să fie permisivă exploatarea, că nu se va opri în loc din cauza unei case pentru care nu vrea nimeni să cadă la înțelegere. În instanță se stabilește clar cât se plătește. Pentru îmbunătățirea Legii 255 este depusă deja documentația pentru a deține acest lucru“.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: