Angajaţii de la Cadastru au intrat în grevă spontană

Angajaţii Oficiali de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj au recurs ieri la o grevă spontană de două ore, nemulţumiţi de aprobarea HG 332/2010, care prevede ca angajaţii să devină funcţionari publici. Dacă se aplică, lucrătorii de la Cadastru afirmă că formele de protest vor continua.

Cei 56 de angajaţi de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj şi-au întrerupt ieri activitatea pentru două ore, în intervalul orar 12-14, fiind nemulţumiţi de faptul că vineri le-a expirat contractul colectiv de muncă şi tot vineri Guvernul a aprobat o hotărâre prin care aceştia vor fi reorganizaţi. În continuare, oficiile cadastrale vor lucra sub egida Ministerului Administraţiei şi Internelor, însă după o nouă grilă.  Hotărârea de Guvern 332/2010 care modifică vechea lege, îi transformă în funcţionari publici cu salarii mult diminuate. Totodată, prin aceeaşi Hotărâre de Guvern, Oficiile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu se vor mai autofinanţa aşa cum o făceau până acum, din încasările efectuate odată cu prestarea serviciilor, ci le vor fi alocate bugete. „Ne-am descurcat foarte bine pe structura aceasta, pe care funcţionăm acum. Am reuşit să ne punem la punct în ceea ce priveşte dotările şi tehnologia iar acum toate ne vor fi date peste cap. Nu înţeleg de ce era nevoie de această modificare”, declară Marius Mănescu, directorul OCPI Gorj.

Conducerea oficiului susţine că deja sunt probleme foarte mari din cauza lipsei banilor însă abia de acum încolo va începe greul pentru Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj.

Alături de colegii lor din ţară, lucrătorii de la Cadastru vor continua formele de protest  faţă de Hotărârea de Guvern aprobată vineri, însă deocamdată nu au un calendar stabilit.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: