Angajaţii de la UM Sadu cer salarii mai mari

Angajaţii Uzinei Mecanice Sadu nu au un nou contract colectiv de muncă, din cauză că au solicitat o creştere salarială cu 10-20 de procente. Conducerea fabricii de armament a încheiat un adiţional la vechiul contract de muncă, până în luna aprilie. Deşi salariile sunt plătite la zi, oamenii sunt nemulţumiţi întrucât în luna decembrie au luat mai puţini bani. La sfârşitul anului trecut a avut loc şi o reorganizare, în urma căreia au fost trecute în producţie aproximativ 60 de persoane de la TESA. În momentul de faţă, gerul îngreunează procesul tehnologic.

Conducerea Uzinei Mecanice Sadu spune că bugetul nu permite majorări salariale, în momentul de faţă. Bugetul Uzinei Mecanice Sadu pe anul 2016 va fi discutat în şedinţa Consiliului de Administraţie de săptămâna viitoare. „Am încheiat un act adiţional de prelungire a vechiului contract colectiv de muncă până în luna aprilie, cu acordul sindicatelor. Sindicaliştii au solicitat o creştere salarială în medie de 10%, dar am amânat negocierile. Asta ar conduce şi la schimbarea grilelor de salarizare, noi avem o grilă de salarizare pornind de la salariul minim existent 1050 de lei. Nu eram pregătiţi pentru acest lucru şi nici bugetul nu era aprobat”, a declarat Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu.

Acesta a mai precizat că nu mai sunt întârzieri salariile. „Salariile se primesc la timp, dar a fost o nemulţumire în luna decembrie când oamenii au luat mai puţini bani ca în noiembrie. Le-am explicat că a fost normal acest lucru, dat fiind faptul că s-a lucrat doar 14 zile din lună. În fiecare lună îmi propun să pontez 20 de zile, dar tehnologia încă nu ne lasă. Joi, am trimis încă o dată planul de investiţii pe 2016. Avem două variante: o variantă de retehnologizare de linii sau nişte plombări pe utilaje maşini punctuale”, a mai precizat Nicolae Dijmărescu.

În momentul de faţă, procesul tehnologic se desfăşoară greu şi din cauza gerului. „La sfârşitul anului trecut, am semnat un contract, iar acest contract duce la o încărcare inclusiv pe anul 2018. Din cauza tehnologiei modeste nu reuşim să facem mai mult decât ne propunem. Acum mai sunt şi condiţiile meteo care nu ne ajută deloc. Din cauza gerului sunt anumite operaţii pe care le facem mai greu, în băile de spălare nu reuşim să atingem temperatura optimă şi ne chinuim, repetăm operaţiile”, a declarat directorul UM Sadu.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: