Angajații DGASPC Gorj, izolare preventivă la locul de muncă

Măsuri speciale de protecție împotriva noului coronavirus au fost luate în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Circa 300 de angajați ai instituției se vor izola la serviciu pentru ca virusul să nu ajungă în centrele aflate în subordinea DGASPC Gorj, mai ales în contextul în care tot mai multe cămine de bătrâni din țară au intrat în carantină după ce beneficiarii ori salariații s-au îmbolnăvit.

De luni, 283 de angajați ai DGASPC Gorj vor rămâne izolați la serviciu pentru 14 zile. Vor proteja în acest fel bătrânii și copiii aflați în centrele instituției.

Laurențiu Diaconescu, directorul instituției, a explicat că angajații vor intra în izolare la serviciu, iar ceilalți 300 se vor izola acasă pentru două săptămâni. „Angajații au fost foarte înțelegători chiar dacă își vor petrece sărbătorile departe de familie. Vor fi nevoiți să stea cu beneficiarii în centre ca să îi protejeze pe cei 700 de copii și bătrâni care se află în centrele noastre”, a explicat Diaconescu.

După cele 14 zile, se va schimba tura, astfel încât riscul ca bătrânii, copiii ori cei care fac parte din personal să fie infectați va fi redus la minimum. Angajații vor intra, astfel, în izolare în centrele din Târgu Jiu, Novaci, Runcu, Motru, Târgu-Cărbunești și Rovinari.

Fiecare angajat va avea propria cameră pentru odihnă. Turele vor fi de câte zece ore. 

Vizualizări: 3,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: