Angajaţii IDP Gorj ameninţă cu oprirea lucrului: Am fost minţiţi

Salariaţii Întreprinderii de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj ameninţă cu noi proteste. Muncitorii de la podul de la Turcinești vor să oprească lucrul joi dimineaţă, nemulţumiţi fiind de faptul că nu şi-au mai primit salariile de mai bine de o jumătate de an. Oamenii spun că au fost amăgiţi de conducerea societăţii că li se va da un avans, însă nu au primit un leu.

Cei 12 muncitori care se ocupă de realizarea unor ziduri de sprijin de-a lungul apei la podul de la Turcinești spun că au ajuns la capătul răbdării și că nu mai vor să muncească fără să fie plătiți. Aceștia au explicat că au de recuperat 8 salarii și că au fost amăgiți de administratorul special al societății, Marius Florică, că vor primi o mică parte din restanțe. Cum nu s-a întâmplat, muncitorii spun că joi vor opri lucrul. ”Am discutat cu băieții și am stabilit să protestăm joi dimineață, aici, la podul Turcinești. Ne-a promis directorul Florică de săptămâna trecută, de pe 12 iulie, că ne dau un mic avans. Am fost mințiți. Mâine-poimânie e în 20, trece luna, nu ne mai dă nimic. Din 76 suntem doar 12 la muncă, restul ia banii ca impiegaţii în autogări, așa vrea directorul. De joi nu mai lucrăm”, a spus unul dintre muncitori.

Angajații IDP Gorj spun că mai bine preferă să încaseze indemnizația de șomaj decât să muncească fără să fie plătiți. ”Dacă nu ne plătesc și nu au posibilitatea să plătească să o bage în faliment. Să ne bage în șomaj. Dacă nu vor să ne dea banii, aducem copiii la Consiliu Județean. Toți avem probleme, familii. Ne certăm cu părinții, cu soțiile că nu sunt bani. Trăim cu ce mai avem pe acasă. Avem copii în școală, la facultate, avem problemele noastre. Nu își dau seama ce fac, până la urmă o să se întâmple ceva. Nu e nimeni obligat să muncească degeaba”, a spus un alt muncitor.

Întreprinderea de Drumuri și Poduri SA este o societate aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj. Din primăvara acestui an, societatea se află în reorganizare judiciară.

Vizualizări: 554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: