Sondaj pe Facebook între mineri. E normal să dea CEO bani la Pandurii?

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se revoltă după decizia instanței prin care compania este obligată să plătească aproximativ șase milioane de lei către clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu.

Câțiva sindicaliști chiar au demarat un sondaj pe Facebook, unde își consultă colegii cu privire la această cotizație. Decizia instanței nu este definitivă și va fi atacată de toți asociații la Curtea de Apel din Craiova.

Cei întrebați până acum pe rețelele de socializare susțin că nu ar fi drept ca acești bani să plece din conturile companiei energetice. Mai ales în această perioadă în care CEO vine după câteva sute de concedieri. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat că niciun sindicat nu-și mai dorește ca sportul să fie finanțat din banii producătorului de energie. “E decizia instanței. Nu am nicio treabă cu chestiunea asta. Cred că sindicatele la unison, după 2014, au cerut ca acești bani să nu se mai ducă spre sport atâta timp cât se tăiau drepturi și se dădeau afară oameni din companie. Nu e vorba numai de sindicatele din fererația noastră. Și alte sindicate au cerut același lucru. Erau pierderi imense, bani către alte activități. Cum să fiu de acord să fie plătiţi acești bani când salariaţii nu sunt nici la nivelul veniturilor din 2012?”, s-a întrebat sindicalistul.

Potrivit primei sentințe, CEO ar trebui să acorde clubului de fotbal Pandurii 6,3 milioane de lei. Banii ar reprezenta cotizații pe care compania s-a angajat să le achite în anii trecuţi, dar nu le-a mai virat în conturile clubului.

Vizualizări: 943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: