Iluminat pe LED la Bolboşi. Ce economii face primăria!

Cetăţenii din comuna Bolboşi vor beneficia de un nou sistem de iluminat, pe LED, iar implementarea va reduce facturile anuale semnificativ. 

 În două sate ale comunei au fost montate deja sute de lămpi economice. Este vorba de Bolboşi și Bolboasa dar şi în zona intersecţiilor. Acum a venit rândul unui alt sat al comunei. Lămpile pe LED sunt garantate timp de doi ani de către furnizor, spun autorităţile locale. "Continuăm cu partea a doua la investiţia de înlocuire a lămpilor clasice cu lămpi pe LED. Aşteptăm să sosească cel de-al treilea lot de 150 de lămpi şi să începem înlocuirea în satul Bălăcești, sat care recent a fost modernizat cu reţeaua electrică de către CEZ Oltenia. Au modernizat instalaţia şi înlocuit cablul clasic cu cablu torsadat. Au înlocuit stâlpi, au separat consumatorii satului în două părţi", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

 Reduceri de 30%

În urmă cu doi ani, reţeaua de iluminat public a fost extinsă pe 4 km, acolo unde nu exista iluminat public, astfel că în prezent funcţionează în toate satele comunei. Administraţia locală spune că şi facturile la energia electrică vor scădea simțitor datorită montării acestor lămpi economice. "Prin înlocuirea lămpilor sperăm la o reducere cu 30% a consumului de energie. Iluminatul public se duce undeva la 4.000-5.000 lei lunar, depinde de perioadă. În funcție de orele de funcționare. Vom monta noile lămpi cu personalul propriu al primăriei. Avem electrician", a mai spus primarul comunei Bolboși. 

Circa 30.000 lei a alocat primăria Bolboși pentru achiziţia acestor lămpi pe LED. Urmează ca și anul viitor să fie efectuate astfel de investiţii, în funcţie de buget. 

Galerie foto



Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: