Angajaţii Minprest primesc economia la fondul de salarii

Cei aproape 1570 de salariaţi ai Minprest Serv Rovinari vor beneficia luna aceasta de un plus la salariu. Economia la fondul de salarii de anul trecut va fi repartizată salariaţilor, fiecăruia revenindu-i câte 62 de lei. Veşti bune sunt şi pentru foştii salariaţi cărora nu le-au mai fost reînnoite contractele de muncă la finele anului trecut. O  parte din ei vor reveni în câmpul muncii săptămâna viitoare.

Angajaţii Minprest Serv Rovinari vor primi astăzi banii repartizaţi din fondul de salarii. „La începutul anului trecut am început cu un deficit de 1,9 milioane. Pe parcurs l-am recuperat şi la final am constatat că ne permitem să acordăm prime. Avem o rezervă de 150 mii lei pe care o împărţim angajaţilor. De asta am şi întârziat o zi cu lichidările ca să facem calculul acesta, să vedem cât ne permitem să le dăm. Am avut nişte informaţii că este posibil să fie mai mare rezerva dar nu a fost”, a spus Gabriel Giorgi.

Şi directorul Gabriel Giorgi putea să beneficieze de o primă dacă reuşea să încheie  contactele de 6 milioane de lei, adică 19% din total venituri, cu alte societăţi în afară de CE Oltenia. A reuşit să încheie contracte externe în sumă de doar 300 de mii. Anul acesta spune că va dubla această sumă.

Şase foşti salariaţii vor fi reangajaţi

La sfârşitul anului trecut au expirat contractele de muncă individuale a 31 de salariaţi. Conducerea Minprest spune că a făcut o analiză a acestora şi pentru că s-au eliberat nişte posturi în unitate, o parte din vechii salariaţi vor fi reintroduşi în câmpul muncii pe posturi de muncitor necalificat. „O parte din cei 31 au plecat la cerere. La alţii s-a făcut o analiză pe concedii medicale şi fără plată, nu se vor nici cei care au avut o atitudine care nu s-a încadrat în regulamentul intern al Minprest. O parte, este vorba de 6 salariaţi, cel târziu lunea viitoare vor reveni în unitate. Între timp au mai plecat persoane din Minprest şi s-au eliberat locuri”, a mai spus Giorgi.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: