Ciurel leagă viitorul CEO de al lui Ponta

Directorul general al Complexul Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a lăsat să se înțeleagă, într-un interviu acordat presei locale, faptul că producătorul de electricitate nu a terminat anul trecut pe profit. Cât despre viitorul companiei, acesta nu vede unul foarte bun după ce Victor Ponta, cel pe care l-a susținut, a pierdut alegerile.

CE Oltenia avea la 9 luni o pierdere de 290 de milioane de lei. Datele valabile la final de an nu au fost făcute publice. Directorul susține că dacă firma ar ieși pe pierdere ar fi din cauza împrumutului în yeni. În 2013 de exemplu, CEO a ieșit pe profit tot din cauza acestui credit, deoarece cursul valutar a fost unul favorabil. “Cu siguranţă, din activitatea de exploatare, adică din vânzarea de energie şi cărbune, suntem pe profit de aproximativ 10 milioane de euro, ceea ce arată o capacitate extraordinară de anduranţă a companiei într-un context complet nefavorabil, pentru doi ani la rând. Din păcate, deşi acest rezultat este luat în seamă în toate analizele făcute de specialişti, sunt câteva probleme care vor influenţa rezultatul teoretic total al anului: devalorizarea yenului, având un împrumut de 200 milioane de euro în yeni, decembrie încheindu-se cu o depreciere destul de mare în ultimele zile, precum şi provizioanele pentru certificatele de CO2 şi pentru creanţele neîncasate de la parteneri”. Laurențiu Ciurel a mai spus că societatea nu are contracte semnate decât pentru trei luni.

Tot cu gândul la alegerile pierdute

Managerul privat Laurențiu Ciurel nu a depășit momentul pierderii alegerilor de către Victor Ponta și altoieşte minerii pentru votul din 16 noiembrie. El a comentat că noul președinte Klaus Iohannis ar sprijini energia regenerabilă, în timp ce Ponta cunoștea situația. Însă cel care conduce și acum Guvernul, dar și Parlamentul, este tot Victor Ponta, iar ideile sale despre sistemul energetic pot fi puse în aplicare, dacă ar exista voinţă politică. “Prin octombrie, aveam mari speranţe că se va întâmpla acest lucru, crezând că Victor Ponta va fi ales preşedinte, domnia sa cunoscând foarte bine problema. Acum, mă îndoiesc, văzând şi ce se întâmplă la vecinii de la Hunedoara. Cât despre gorjeni, eu nu cred că sunt chiar aşa de îngrijoraţi, pentru că am văzut că, deşi este foarte clar că problema este 100% politică, doar 60% din ei s-au manifestat la alegeri ca şi cum ar fi îngrijoraţi. Este drept, procentul este mai mare în zonele miniere”, a comentat Ciurel pentru presa locală.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: