Angajaţii UEF Motru intră în concediu fără plată

Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru îşi va continua activitatea şi anul acesta cu acelaşi număr de angajaţi chiar dacă se vorbea de disponibilizări masive. Ilie Petrescu, directorul UEF Motru, a precizat ieri că în urma unor discuţii cu şeful SNLO s-a stabilit programul valoric de activitate pe anul 2011, dar s-au luat şi măsuri anti-faliment al unităţii.

Potrivit lui Petrescu, UEF Motru funcţionează în prezent în regim de avarie, regim care va continua până în vară când speră ca lucrurile să revină la normal odată cu atragerea unor noi lucrări. Cert este că deşi angajaţii UEF Motru au scăpat de concedieri, aceştia sunt obligaţi la cinci zile de concediu fără plată în ianuarie, februarie şi posibil şi martie.

De altfel, toţi salariaţii UEF au fost îndemnaţi să-şi ia concediile de odihnă în această perioadă moartă din punct de vedere al activităţii.

Potrivit directorului UEF nu s-a umblat la salariile angajaţilor cu excepţia sumelor echivalente celor cinci zile de concediu fără plată. „Am întocmit împreună cu directorul general al SNLO un program de ajustare al unităţii având în vedere că în această perioadă nu prea avem lucrări. Am decis câte cinci zile de concediu fără plată în ianuarie şi februarie, posibil şi martie, renunţând astfel la măsura concedierilor. De asemenea toţi salariaţii şi-au luat concediile de odihnă în această perioadă astfel încât oamenii să lucreze din nou din vară”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.

Miliarde de recuperat

Programul valoric de activitate pe anul 2011 se ridică la valoarea de 51 de miliarde, sumă care potrivit lui Petrescu, va creşte cu siguranţă în funcţie de lucrările pe care unitatea le are în SNLO. „Am reuşit să scoatem bine unitatea pe 2010, anul acesta programul valoric de activitate fiind de 51 de miliarde de lei. Situaţia s-ar îmbunătăţi considerabil dacă ne-am recupera datoriile de la primării în felul acesta reuşind să acoperim la rândul nostru datoriile către bugetul de stat”, a declarat Ilie Petrescu.

Unitatea de Execuţie Foraje Motru mai are de recuperat aproape 11 miliarde de la primăriile din Gorj, cea mai mare datorie fiind înregistrată la o primărie din Vâlcea, aproape cinci miliarde pentru o lucrare la executarea unui campus şcolar. Alte trei primării din Gorj şi-au manifestat dorinţa de a colabora din vară cu UEF Motru printre care primăria Vladimir, Hurezani şi Bustuchin.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: