Angajaţii unei primării vor să oprească apa în comună. Vezi de ce!

Angajaţii Serviciului Public din Glogova vor opri apa în comună, în semn de protest asupra conducerii primăriei, care nu le-a mai plătit salariile de două luni. Cei patru salariaţi ce deservesc instalaţia de alimentare cu apă din Glogova vor recurge la măsuri extreme, care ar putea afecta toată populaţia comunei, deoarece se află într-o situaţie disperată. Asta în condiţiile în care toţi funcţionarii primăriei au primit banii la timp.

în Glogova funcționarii primăriei sunt plătiți, iar angajaţii de la Serviciul Public sunt lăsați să aștepte cu lunile după bruma de salariu. După două luni de aşteptări, cei patru salariați au înaintat un memoriu Primăriei Glogova, prin care înştiinţează conducerea instituției că în situația în care nu le va fi plătit salariul vor opri distribuţia apei către locuitori în data de 14 decembrie, pe termen nelimitat. De azi aceștia vor lipi afișe pe raza localității prin care să anunţe locuitorii că se va opri apa în comună. Instalatorul Nicolae Cămui spune că ştie că situaţia locuitorilor din comuna gorjeană Glogova este foarte grea pentru că fântânile sunt secate, dar ceea ce se întâmplă la nivelul primăriei este o bătaie de joc. ”Avem salarii de mizerie, de șapte milioane lei vechi și rate la bănci. Ei și-au luat  banii. Și noi facem parte din aceeași organigramă, de 17 angajați. Noi, salariații care deservim instalația de alimentare cu apă a comunei ne-am făcut datoria. Așa cum s-a plătit munca depusă de ceilalți salariați cerem să ni se plătească și nouă munca efectuată. În situația în care nu ni se va da salariul vom opri distribuirea apei către locuitori de pe 14 decembrie, pe termen nelimitat”, spune Nicolae Cămui. Mai mult decât atât, omul mai menționează că deși la nivelul primăriei consilierii locali stabiliseră o întâlnire în care să se pună în discuție situația disperată a celor patru angajați, primarul localităţii, Ion Șalapa, nu a dorit să ia parte la discuţii. Oamenii sunt disperați și spun că vor face și plângere penală la Procuratura Motru, în speranța că această problemă îşi va găsi rezolvare.

Viceprimarul nu are nicio putere

Problemele oamenilor ar putea continua mult și bine, având în vedere că cei din conducerea primăriei nici nu vor să se implice în rezolvarea lor. Primarul Ion Şalapa nu răspunde la telefonul de serviciu atunci când este contactat pentru a i se lua un punct de vedere, iar viceprimarul Gheorghe Milea este în concediu. Viceprimarul spune că aceste chestiuni nu intră în atribuţiile sale, aşa că mai bine nu se mai implică. Oricum nu are nicio putere. ”Eu ştiu despre ce este vorba, da sunt chestii vechi. Nu am nici eu puterea să-i ajut şi nici nu am cu ce. Eu am prerogative limitate, să le fac graficul, pontajul. Punctul meu de vedere nu are nicio valoare. Nu am puterea să iau măsuri”, explică viceprimarul Gheorghe Milea.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: