Consilierii PDL, PNL şi PRM vor să-i dea teme de lucru lui Călinoiu

Liderii PNL, PRM şi PDL vor începe în această săptămână discuţii pe marginea unui program de dezvoltare a judeţului Gorj, care să fie aplicat de Consiliul Judeţean. Prin acordul celor trei formaţiuni politice se va schimba majoritatea în CJ Gorj, consilierii celor trei partide având 17 consilieri, iar PSD 16. Asta înseamnă că pot avea loc schimbări în componenţa Consiliului Judeţean Gorj la nivel de vicepreşedinţi, în prezent unul fiind liberal şi celălalt pesedist. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost ales prin vot uninominal astfel că rămâne în funcţie, doar că va fi nevoit să lucreze cu un consiliu în care partidul său nu va mai fi majoritar.

„Nu ne interesează să ne războim cu Călinoiu”

Surse prezente la discuţiile informale care au avut loc până acum între democrat liberali şi lideri ai PNL şi PRM susţin că noua coaliţie nu va fi una anti PSD, deoarece nu ar fi funcţională. Dimpotrivă, cei 17 consilieri judeţeni ai celor trei partide intenţionează ca, alături de liderii formaţiunilor din care fac parte, să identifice un număr de obiective pentru judeţ care să poată fi puse în aplicare pe termen scurt. „Nu ne interesează să ne războim cu Călinoiu, ci să fie o diferenţă între ce s-a realizat până acum şi ce va fi pe viitor. Ne putem impune obiectivele atunci când votăm proiecte, bugete, taxe locale, programe de dezvoltare a judeţului”, susţin sursele citate.

Obiectivele se referă în principal la înfiinţarea de locuri de muncă, prin facilităţi fiscale pentru investitori sau prin dezvoltarea turismului, precum şi prin crearea de alternative în zonele miniere afectate de disponibilizări.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: