Un gorjean, spaima cimitirelor din Italia

Un gorjean din Baia de Fier a ajuns spaima cimitirelor din Italia. Ionuț Ceafăr a fost condamnat a 3 ani și patru luni de închisoare de către Tribunalului Pordenone pentru nu mai puţin de 10 infracţiuni. O parte din pedeapsă o execută la penitenciarul din Târgu Jiu.

Potrivit anchetatorilor italieni, Ionuț Ceafăr a constituit un grup infracţional organizat împreună cu alte persoane, în vederea săvârşirii de furturi de cupru din cimitirele comune din Friuli și Veneto, operând cu mai multe mijloace auto pentru transportul cuprului sustras la punctul de colectare.

Furturile au început în 2012, când au fost furaţi 600 metri cubi de cupru din cimitirul comunal din localitatea Cordenons, în valoare de 36.000 euro. Spargeri similare au fost în cimitirele din Budoia, de unde a fost furat cupru în valoare de 3.000 euro de la un mormânt privat și locuri de veci comune, dar și în cimitirul din localitatea Sacile, de unde a sustras cupru în valoare de 10.000 euro. La fel în cimitirul comunal din localitatea Pramaggiore - cupru în valoare de aproximativ 30.000 euro; cimitirul comunal din localitatea San Daniele Del Friuli, de la un mormânt privat - cupru în valoare de aproximativ 30.000 euro etc.

În perioada 2013 - 2014, Ionuț Ceafăr a sustras cupru, în optsprezece rânduri, din cripte comune, jgheaburi, morminte private și structuri de cimitir, din localitățile Cesarolo Di San Michele Al Tagliamento Maniago, Attimis, Pozzuolo Del Friuli, Jesolo, Aviano, Arcade, Basiliano, Gazzo Padovano, San Martino Di Campagna, Cordovado, Trasaghis, Pasiano Di Pordenone.

În prezent, Ionuț Ceafăr este încarcerat în Penitenciarul Târgu Jiu, unde are de executat peste doi ani de închisoare.

Vizualizări: 4,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: