Condamnări pentru 9 evazioniști

Mai mulți inculpați din Gorj și Iași, bărbați și femei, judecați la Târgu Jiu într-un dosar de evaziune fiscală, au fost condamnați marți la diverse pedepse, unele dintre ele fiind cu executare pentru că o parte dintre cei trimiși în judecată de procurori și găsiți acum vinovați sunt deja recidiviști.

Este vorba despre un grup de romi din localitatea ieșeană Grajdiuri, care în urmă cu aproape un deceniu emiteau facturi fiscale pentru operațiuni comerciale inexistente oricui dorea să fenteze taxele și impozitele către stat, Fiscul descoperind ulterior escrocheriile. Ilarie Mihai, din cartierul Meteor, a fost găsit vinovat acum pentru nu mai puțin de 539 de acte materiale, condamnarea pe care a primit-o fiind de 3 ani și 2 luni cu suspendare. Pedeapsa a fost contopită însă cu alte condamnări anterioare pe care inculpatul le avea și, în cele din urmă, bărbatul s-a ales cu o sentință care îl trimite în spatele gratiilor pentru 3 ani și 6 luni.

Partenerul său de „afaceri”, ieșeanul Aurel Gheorghe Stănescu, condamnat și luna trecută la Tribunalul Gorj pentru fapte asemănătoare, a primit acum, în urma contopirii tuturor condamnărilor pe care le are, o sentință de 6 ani cu executare. Cu un termen de încercare de 4 ani s-a ales Livia Angela Mihai, din Strehaia, în timp ce o altă inculpată din dosar, Arada Stănescu, condamnată și ea luna trecută la Târgu Jiu pentru facturile fictive emise acum un deceniu, are un termen de încercare de 4 ani și 4 luni. Aceiași pedeapsă, dar cu 2 luni mai puțin, a primit-o și Mîndra Stănescu, dar și Nicușor Stănescu. O altă rudă a acestora, Ciprian Stănescu, recidivist, are de executat, în schimb, o pedeapsă de 4 ani și 4 luni, tot 4 ani și 4 luni fiind dispuși ca termen de încercare pentru Istrate Stănescu. Ortansa Stănescu a primit și ea 4 ani termen de încercare, toți inculpații fiind obligați în solidar cu firmele pe care le aveau și pentru care au emis facturi fictive să despăgubească statul cu circa 350.000 de lei. Fiecare inculpat mai are de achitat statului câte 2000 de lei cheltuieli judiciare, sentința de acum nefiind una definitivă.

Vizualizări: 1,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: