Animalele împart izlazul cu avioanele: Nu va fi ca pe Otopeni!

Primarul din comuna Stăneşti, Vasile Pârvulescu, este convins că realizarea unui aerodrom în comuna sa este mai aproape ca niciodată, după ce acum o săptămână o echipă de la Consiliul Judeţean a făcut o cercetare tehnică a zonei. Anul trecut, preşedintele Consiliul Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, promitea aerodrom la Stăneşti şi chiar îşi făcea poze cu un elicopter. Deocamdată localnicii din Stăneşti nu au nimic de obiectat, pentru că edilul le garantează că nu vor rămâne fără izlaz pentru păşunatul animalelor, ci doar îl vor împărţi cu ....aerodromul.

Primarul din comuna Stăneşti aşteaptă de ani buni realizarea aerodromului din localitate, însă până acum nu a primit decât promisiuni. Edilul spune că de această dată lucrurile au început să se mişte. Vizita unor specialişti de la Consiliul Judeţean îi dă primarul încredere. În aceste condiţii edilul se gândeşte de pe acum la ziua în care va avea mai mulţi bani la bugetul local şi investitorii vor lua cu asalt comuna pe care o conduce. „Au venit specialiştii de la Consiliul Judeţean să facă nişte măsurători, ca să vedem exact care este situaţia, locul unde va fi amplasat şi dimensiunile. Construirea acestui aerodrom înseamnă foarte mult pentru comuna Stăneşti, dar şi pentru judeţul Gorj. Eu sper la o dezvoltare a comunei din punct de vedere economic şi sunt convins că vom avea şi investitori, atunci când aerodromul va fi realizat. Oricum aici e singura zonă unde se poate face pentru că s-au făcut studii care au arătat acest lucru“, a declarat primarul Vasile Pârvulescu.

Izlaz şi aerodrom la Stăneşti

Autorităţile locale din Stăneşti susţin că cetăţenii nu au deocamdată nicio problemă că o parte din izlazul comunal va fi ocupat de aerodrom, pentru că va rămâne suficient loc şi pentru păşunatul animalelor. „Oamenii nu zic nimic deocamdată, nu avem probleme, pentru că nu-i afectează cu nimic. Nu va fi nici disconfort pentru cetăţeni pentru că aici nu vor ateriza nave mari şi de pasageri, cu 20-30 de persoane. Nu va fi afectat izlazul comunal, pentru că păşunatul se va desfăşura normal. Vor fi anumite ore de zbor, aerodromul va fi delimitat, iar oamenii îşi pot paşte liniştiţi animalele acolo. Nu va fi trafic ca pe Aeroportul Otopeni. Izlazul are 150 de hectare, iar pentru aerodrom ne trebuie maxim 10 hectare. Pista nu se betonează, se va pune doar un gazon special care va fi delimitat de restul izlazului“, a mai precizat Vasile Pârvulescu.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: