Ansamblul “Maria Lătăreţu”, invitat la festivalul din Bulgaria

Artiştii din cadrul Ansamblului „Maria Lătăreţu” vor pleca astăzi în Bulgaria pentru a participa la Festivalul Internaţional de Folclor. Data prestaţiei lor în cadrul festivalului a fost modificată, datorită situaţiei delegaţiei Greciei, care a schimbat data sosirii la festival din cauza grevei.

Festivalul Internaţional de Folclor se va desfăşura în Yambol, oraş înfrăţit cu municipiul Târgu Jiu. Din delegaţie fac parte circa 30 de artişti ai Ansamblului „ Maria Lătăreţu” din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Situaţia conflictuală din Grecia a determinat schimbarea datei prestaţiei Ansamblului „Maria Lătăreţu”. „Vor prezenta un moment artistic, un mini-spectacol de 30 de minute vineri, iar duminică, la parada portului popular, un alt program de 10 minute. Delegaţia noastră va presta mai devreme, pentru că cei din Grecia nu pot veni în data la care au fost planificaţi, întârzie cu o zi din cauza unei greve. Important este că participăm şi vom stabili contacte. Delegaţia va fi condusă de colegii din consiliul de administraţie, domnul director adjunct, Ştefan Popescu şi Daniela Surupăceanu, contabilul şef, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Gabriel Feraru”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.   

Festivalul se va desfăşura între 28 februarie şi 2 martie. Banii pentru deplasarea artiştilor au fost alocaţi de consiliul local şi Primăria Târgu Jiu, peste 1200 euro, iar cazarea şi masa este asigurată de autorităţile bulgare. Şcoala Populară de Arte suportă diurna pentru fiecare artist în parte, în total circa 1000 euro.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: