Viața unui copil poate fi salvată de generozitatea semenilor!

În ianuarie 2012, familia Drăghescu, din oraşul Tismana-satul Sohodol, primea o veste cumplită: fetița lor de opt ani, Lidia Vasilica, a fost diagnosticată cu limfom malign non Hodgkin toracal. Din acel moment, viața lor și a Lidiei s-a schimbat dramatic, iar fiecare zi înseamnă o luptă cu teribila afecțiune. Acum, familia Drăghescu are mare nevoie de ajutor financiar pentru a putea salva viața copilei lor. Au nevoie de 5.400 de euro pentru a cumpăra cinci fiole de Erwinase, un medicament ce nu există în farmaciile din România și care costă 1.080 euro fiola.

A trecut mai bine de un an de când teribila veste le-a dat viața peste cap. Vasilica și Vasile Drăghescu din Sohodol-Tismana au două fetițe, ca doi îngeri, dar cea mare dintre fete, Lidia, 8 ani, suferă de cancer. Vasilica Drăghescu își amintește cu groază ziua în care a aflat că fiica sa ar putea muri: „A fost cumplit, groaznic, nu am cuvinte să descriu toată teroarea pe care am simțit-o atunci când am aflat că Lidia are cancer. Mă întrebam de ce copilul meu, de ce un copil, de la ce s-a îmbolnăvit. A fost îngrozitor. Din fericire, medicii ne-au spus că a fost descoperit la timp și că tratamentul acesta cu Erwinase o poate salva. Este mult peste posibilitățile noastre financiare”, a spus Vasilica Drăghescu.

Tatăl copilei nu își dorește decât ca fiicele sale să fie sănătoase: „Dacă mă întrebați ce îmi doresc, este simplu: îmi doresc din tot sufletul să fie Lidia sănătoasă, să se facă bine, să fie și Denisa, cea mică, sănătoasă. Asta îmi doresc. Am întâlnit oameni cu suflet care ne-au ajutat. Anul trecut a făcut tratamentul cu Erwinase de aproximativ 11.000 euro, zece fiole. Ne-am împrumutat în bancă, la rude și prieteni, ne-au ajutat cunoscuții. Le mulțumim din suflet”, a spus Vasile Drăghescu.

Au nevoie urgentă de bani

Medicamentul Erwinase, cel care a dat rezultate foarte bune în cazul Lidiei, nu se află pe lista celor decontate de Casa Națională de Sănătate. El va fi achiziționat din Austria, cel târziu în data de 4 martie, cei 5.400 de euro trebuind a fi virați în contul din Austria. „Bucuria noastră a fost că medicamentul Erwinase a început să dea rezultate, iar medicii din Bucureşti ne-au spus că trebuie neapărat să îi mai administreze cinci fiole pentru a nu lăsa cancerul să revină. Din păcate, acest medicament nu se află pe lista celor decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Am fost şi acolo şi am discutat. Am alergat peste tot să facem rost de bani pentru a continua tratamentul, dar nu am reuşit prea multe. Apoi s-a implicat mass-media și a început să fie mai bine. La presă am ajuns prin intermediul Asociației Sfânta Ana. Ne-au ajutat mulți oameni. Sperăm să reușim. Trebuie să reușim! Este un tratament destul de dur şi pentru un adult, dar putem un copil care este pus să lupte cu o asemenea boală. Lidia este un copil curajos”, a povestit Vasile Drăghescu.

DONAŢII

Numărul de cont în care puteţi face donaţii este RO70CECEGJ0108RON0593939, deschis la CEC Bank pe numele Drăghescu Vasilica-Lidia. Numerele de telefon ale părinților sunt: 0761.165.877, 0760.718.924.

CAMPANIE UMANITARĂ „UN JOC PENTRU O VIAŢĂ”

Echipele de baschet ale C.S. Energia Rovinari şi C.N. ”Tudor Vladimirescu” organizează în data de 4 martie 2013, ora 19,30, la Sala Sporturilor, un meci demonstrativ cu scop caritabil. Biletul de intrare este în valoare de 9 lei şi poate fi procurat începând cu data de 26.02.2013 de la Sala Sporturilor. Clasa organizatoare va asigura distribuirea biletelor în unităţi de învăţământ. Trupa „Seventh Zone” va deschide seara în care sperăm să ne veți fi alături! Miza jocului este viaţa Lidiei Drăghescu, o fetiţă de numai 8 ani, din oraşul Tismana, satul Sohodol, care a fost diagnosticată cu o maladie cumplită (limfom malign non Hodgkin ). Dosarul medical al micuţei, obţinut prin Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana”, a ajuns în atenţia presei gorjene. O scânteie de generozitate a fost suficientă ca elevii clasei a X-a A din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” să-şi dorească să salveze viaţa Lidiei. Generozitatea echipei C.S. Energia Rovinari s-a alăturat dorinţei de bine a tinerilor liceeni şi aşa s-a născut ideea unei competiţii demonstrative pentru a împlini visul vieţii Lidiei. Cu sprijinul vostru, al iubitorilor de bine şi de frumos, putem reda speranţa unei familii disperate. Alăturaţi-vă fiicei lor, fiţi prezenţi în seara de 4 martie pentru că numai prin voi, prin ajutorul vostru, tratamentul salvator, dar mult prea scump pentru posibilităţile unor oameni obişnuiţi, va putea ajunge la micuţa LIDIA VASILICA DRĂGHESCU.

Aşteptăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 0744.343.520 şi 0766.762.331 sau la adresa de mail: [email protected], pentru a vă procura un bilet pentru o viaţă (viaţa Lidiei).

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: