Ansamblul „Maria Lătăreţu”, pe Valea Timocului

Artiştii Ansamblului Artistic Maria Lătăreţu vor poposi în curând pe Valea Timocului, unde au fost invitaţi să participe la o sărbătoare comunitară în preajma românilor din zona respectivă. Reprezentanţii Şcolii Populare de Artă vor onora cu prezenţa comunitatea de români unde vor susţine recitaluri de mare valoare. „Am avut privilegiul să fiu invitat la o sărbătoare comunitară pe Valea Timocului, au invitat ansamblul şi bineînţeles că îi vom onora cu prezenţa. Voi merge alături de alţi doi colegi din şcoală la această sărbătoare în Serbia”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă. Viorel Gârbaciu a ţinut să precizeze că deplasarea pe Valea Timocului nu îi va costa absolut nimic şi că se simte onorat să întoarcă invitaţia pentru că şi viceprimarul comunei respective alături de un solist de muzică populară din Valea Timocului au participat toamna trecută la Festivalul „Maria Lătăreţu”. „Vreau să vă spun că nu ne costă absolut nimic, doar transportul până acolo cu un autocar şi nu este foarte departe”, a declarat Viorel Gârbaciu.

Cel de-al doilea mare eveniment cultural vizează, de această dată, tarafurile Şcolii Populare de Artă la marele Festival Naţional al Tarafurilor şi Fanfarelor ce se va derula la Suceava week-end-ul următor. „În perioada 26-27 iunie vom participa la Suceava la ediţia 2009 a Festivalului Naţional al Tarafelor şi Fanfarelor. Sunt sigur că vom face o figură frumoasă”, a precizat Viorel Gârbaciu. Deşi iniţial au fost invitaţi să participe cu trei tarafuri la festival, ulterior organizatorii au revenit asupra deciziei şi au invitat doar două tarafuri, respectiv Taraful Rapsozii Gorjului şi Taraful Argint. „Iniţial am primit invitaţie pentru trei tarafuri după care ne-au informat doar de două tarafuri, bineînţeles s-a revenit asupra deciziei pe fondul crizei financiare”, a declarat Viorel Gârbaciu.

Aşadar, o lună plină de evenimente culturale pentru elevii şi artiştii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, aceştia fiind deja în febra pregătirilor pentru a face o impresie bună acolo unde vor reprezenta Gorjul şi vor duce tradiţia prin portul şi dansul gorjenesc.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: