Anunţ despre salariile profesorilor. Când vor fi achitate contribuţiile!

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, marţi, că, în prezent, toate salariile nete din sectorul de învăţământ sunt plătite şi, până la finalul săptămânii, vor fi achitate şi toate contribuţiile aferente acestei luni.

„În privinţa crizelor privind salariile - dacă în primă instanţă bugetele au fost create şi aprobate pe cost standard, în realitate, datorită unor sume de cheltuieli care nu sunt fixe, aşa cum sunt salariile, de exemplu plata cu ora care este variabilă de la o lună la alta, evident că apar diferenţe în fiecare lună. De aceea, am instituit o regulă nouă, şi anume la începutul lunii trimitem bugetele către unităţi, aşa cum au fost ele prevăzute în bugetul iniţial în baza costului standard. Imediat ce au cheltuielile cu salariile avizate pentru legalitate, în primul rând, fac calculele şi văd dacă se încadrează sau nu se încadrează şi solicită imediat ministerului (suplimentarea sumelor - n.r.)”, a explicat ministrul, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, răspunzând întrebărilor parlamentarilor care au semnalat problema plăţii salariilor şi contribuţiilor profesorilor.

Ministrul a precizat că întotdeauna plăţile sunt făcute la două termene - data de 14 ale lunii fiind termenul de plată a salariilor nete, iar data de 25 termenul pentru contribuţiile pe aceste salarii. (A.A.) 

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: