Anunţă investiţii de 50 de milioane de euro la Târgu Jiu

Investiții de zeci de milioane de euro la nivelul municipiului Târgu Jiu. Cel puțin asta anunță directorul tehnic al instituției, Marius Ionescu, care spune că la ora actuală sunt zeci de șantiere în lucru la nivelul orașului. În bani, toate aceste lucrări înseamnă peste 50 de milioane de euro, susțin reprezentanții primăriei. Mare parte din investiții ar urma să fie gata la finele acestui an.

Un prim exemplu dat de primărie este cartierul Debarcader. Acolo se lucrează la înlocuirea rețelei de canalizare, dar și la realizarea rețelei de canalizare pluvială. O altă lucrare de canalizare, în plină desfășurare, este în zona Drăgoieni. Aici, șantierul ar urma să se extindă în perioada următoare. ”O altă lucrare de canalizare, care la ora actuală este în plină desfășurare, este în zona Drăgoieni, este vorba de 14,15 kilometri de rețea de canalizare, colector principal. S-au deschis primele trei fronturi de lucru urmând ca în săptămâna viitoare și cealaltă să mai deschidă încă patru fronturi de lucru, pentru că toată această lucrare nu face decât să rezolve problema canalizării menajere, plecând dinspre colectorul principal, din partea de sud, până la ieșirea de pe raza municipiului Târgu Jiu”, a spus Marius Ionescu, director tehnic în cadrul primăriei Târgu Jiu.

Lucrări
Traduse în bani, toate aceste lucrări înseamnă peste 50 de milioane de euro, susțin reprezentanții primăriei. ”Dacă discutăm de canalizări avem aproape 1,2 milioane de euro Drăgoieni-Petrești-Sf. Dumitru. De asemenea, în jur de 1,5 milioane de euro în zona Debarcader. Discutăm de 800.000 de euro partea de strada Luncilor, Sala de sport din partea cealaltă, locuințele ANL, bănuiesc că se duce undeva la 45-50 de milioane de euro total investiții la ora actuală”, a spus Marius Ionescu, director primărie.
Municipalitatea face apel la răbdarea târgujienilor cu privire la disconfortul produs de lucrări și susține că mare parte dintre acestea se încheie la finele acestui an.

Galerie foto


Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: