Liceul din Rovinari: Ce specializări sunt disponibile la Școala de Maiștri și Postliceală!

Trei clase vor fi înfiinţate anul acesta la Școala de Maiştri şi Școala Postliceală din cadrul Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari. La Școala Postliceală sunt disponibile două clase pe specializările Protecţia Mediului şi Tehnician Operator la maşini cu comandă numerică. La învăţământul de maiştri este disponibilă o clasă la specializarea Maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări. Un aspect important este că elevii care studiază la aceste două şcoli nu plătesc taxă de şcolarizare.

În cadrul Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din oraşul Rovinari funcţionează o şcoală de maiştri, dar şi o şcoală postliceală. În fiecare an specializările organizate în cadrul unităţii de învăţământ preuniversitar la aceste şcoli au fost la mare căutare. "Pentru învăţământul de maiştri şi învăţământul postliceal, pentru anul şcolar 2016-2017, avem alocate trei clase pe următoarele domenii: la învăţământul postliceal avem două clase. O clasă în domeniul Protecţiei Mediului cu 28 de locuri, o clasă în domeniul Mecanică-Tehnician Operator la maşini cu comandă numerică. La învăţământul de maiştri avem o clasă de maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări", a declarat Dumitru Fârță, directorul Liceului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari.
Cei care vor absolvi Școala de Maiștri sau Școala Postliceală din cadrul unităţii de învăţământ preuniversitar de la Rovinari au toate şansele să găsească un loc de muncă după finalizarea studiilor. Angajatorii caută specialişti pe aceste domenii, spune conducerea unităţii. „În funcţie de solicitările celor care doresc să devină elevi ai unităţii noastre constatăm că la învăţământul de maiştri există încă şansă de perfecţionare în domeniul în care sunt încadraţi ca muncitori. La învăţământul postliceal încă este căutat domeniul Mecanică la calificarea Tehnician Operator la maşini cu comandă numerică", a explicat directorul Liceului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari.
Cei interesaţi să urmeze una dintre aceste specializări mai au şanse să prindă un loc liber. Înscrierile se mai pot face până în data de 25 august. La Școala Postliceală s-au înscris 24 de elevi la specializarea Operator Maşini cu comandă numerică, iar la învăţământul de maiştri au fost depuse 6 dosare.

Solicitări multe la Şcoala Profesională
Liceul din Rovinari a înfiinţat şi o clasă de Școală Profesională, cu două subgrupe. Una dintre calificări este de Strungar, cu 14 locuri, şi o alta de Electronist, tot cu atâtea locuri. În prima etapă de înscrieri au fost ocupate 24 de locuri din cele 28 disponibile. "Este la mare căutare şcoala profesională. Probabil contează facilităţile oferite elevilor de la învăţământul profesional, dar şi calificarea pe care o vor obţine", a concluzionat directorul Dumitru Fârță.

Galerie foto



Vizualizări: 2,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: