Apă cu porţia pentru locatarii unui bloc unde se află o grădiniţă

Mai mulţi locatari ai unui bloc din Târgu Jiu au rămas, începând de ieri, fără apă la robinete din cauza datoriilor foarte mari la Aparegio. Interesant este faptul că în blocul respectiv îşi desfăşoară activitatea şi o grădiniţă care înregistrează o datorie de aproximativ 30 de milioane aşa că locatarii au şi găsit ţapul ispăşitor. Mai mult, scandalul a pornit când au aflat că scara blocului unde se află unitatea de învăţământ va avea apă atât cât vor fi preşcolari acolo, după care va fi tăiată. Locatarii celorlalte scări ale blocului nu vor avea apă la robinete nici măcar în acel interval de timp. 

 „Cum să ne descurcăm, foarte greu pentru că nu avem nici de băut, nici de gătit. Sunt mai mulţi locatari care chiar au posibilităţi foarte mari să plătească dar din rea-voinţă, aşa sunt obişnuiţi pentru că s-a tergiversat chiar de către administraţie cu plata, nu s-au luat măsuri la timp însă din câte am înţeles suma cea mai mare o are grădiniţa, adică vreo 30 de milioane”, a declarat una dintre locatare.

Mai mult decât atât, în zonă nu funcţionează nicio pompă de la care oamenii să îşi ia apă potabilă, cei mai mulţi chinuindu-se la pompele stradale. „Nu mi se pare normal şi nici corect, eu sunt cu plata la zi, doar luna trecută că a fost Paştele, dar aşa eu am un salariu mic şi tot plătesc. Primăria are deja aproape 30 de milioane. Ce exemplu ne dă nouă primăria, să nu plătim. E foarte urât, e o situaţie penibilă”, a declarat Minodora Dobre, locatară.

O altă parte a locatarilor susţin că de fapt nu grădiniţa este de vină ci anumite persoane cu posibilităţi financiare foarte bune şi care au datorii de milioane la asociaţie dar care nu plătesc.

Primăria are datorii la Aparegio

Reprezentanţii Aparegio Gorj spun că singurii vinovaţi sunt locatarii care nu-şi plătesc datoriile de luni de zile şi că acum încearcă să dea vina pe grădiniţă. „Au datorii din luna octombrie, de atunci sunt somaţi, dar din aproximativ 200 de milioane cât au de plată, ei au achitat doar 10 milioane şi mai au acum aproape 190 de milioane. Să pună mâna să plătească iar în ceea ce priveşte grădiniţa, aceasta va avea apă pe perioada funcţionării. Are datorie şi grădiniţa, dar vom avea grijă ca acei copii să nu sufere. Noi ieri am luat apa după programul de funcţionare şi aşa va fi în continuare până îşi vor plătii datoriile”, a declarat Tiberiu Albu, director economic Aparegio.

Reprezentanţii primăriei spun că vor soluţiona problema în cel mai scurt timp şi că nu se pune problema ca grădiniţa să rămână fără apă. „S-au luat măsuri să se facă separaţie între apa furnizată la grădiniţă şi restul asociaţiei de locatari pentru că acolo sunt probleme cu aceştia care au datorii foarte mari. Grădiniţa are un statut separat şi vom achita datoria fără probleme. Vom face contorizare separată, o reţea separată astfel încât să aibă în permanenţă apă”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Indiferent cine este vinovatul, mai mulţi dintre locatarii blocului cu pricina vor sta începând de astăzi fără apă la robinete în timp ce persoanele care locuiesc pe aceeaşi scară cu grădiniţa vor avea apă în intervalul de lucru al grădiniţei.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: