Apa de la Prigoria este potabilă!

Viceprimarul şi consilierii locali din Prigoria au sesizat în urmă cu câteva săptămâni faptul că apa din reţeaua comunei are un aspect ciudat în sensul că este tulbure şi se temeau ca aceasta să nu fie potabilă. Temerea lor era întărită şi de localnicii care susţineau acelaşi lucru, în sensul că apa are în compoziţia ei tot felul de impurităţi. În urma acestor sesizări doi inpectori din cadrul Direcţieie de Sănătate Publică s-au deplasat în zonă şi au recoltat probe de apă care au fost analizate în laborator. Rezultatul acestor investigaţii a arătat faptul că apa curentă din Prigoria este potabilă!
Localnicii din Prigoria se plâng de luni de zile că apa din comună este tulbure şi are impurităţi. Acest lucru a fost sesizat şi de viceprimarul şi consilierii locali care au alertat inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Majoritatea celor din Prigoria s-au temut că apa din reţeaua de alimentare nu este potabilă şi îşi puteau pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa. În zonă s-au deplasat doi inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, care au recoltat probe biologice din bazinele de apă. În urma analizelor de laborator s-a stabilit faptul că apa este potabilă, iar locuitorii din Prigoria o pot consuma fără probleme.
”În urma analizelor chimice şi bacteorologice ale apei recoltate de la Prigoria s-a constatat că apa este potabilă şi nu există probleme din acest punct de vedere. Apa este în continuare tratată şi nu au fost deficienţe în acest sens acolo”, a spus Elena Piţian , purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au sancţionat totuşi pe cei care lucrează la bazinele de alimentare cu apă pentru că nu şi-au efectuat analizele medicale periodice. Totodată reprezentanţii comunei au fost chemaţi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică. „Au venit reprezentanţii comunei şi cei care se ocupă de administrarea reţelei de apă, au primit recomandările necesare pentru a supraveghe în continuare calitatea apei, a perimetrului de protecţie şi a personalului angajat aici.”, a preciza Elena Piţian.
Toate temerile localnicilor din Prigoria cu privire la calitatea apei curente au fost spulberate de inspectorii care i-au asigurat că apa este potabilă şi pot să o consume fără nici un fel de problemă.


Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: