Apa din Bumbesti-Pițic nu mai este bună de băut. Anunțul Primăriei!

Mii de localnici din comuna gorjeană Bumbesti-Pițic au aflat că apa de la robinete nu mai este bună de băut. Primăria le-a transmis să o folosească doar în scop menajer până când analizele ce vor fi făcute de inspectorii de sănătate publică vor arăta că apa este potabilă.

Apa de la robinete este tulbure, în aceste zile, susține primăria, din cauza viiturilor care au fost în zona montană. "Vremea nefavorabilă din ultima perioadă a adus vijelii și precipitații abundente sub formă de averse care au făcut ca debitele râurilor să crească iar apa acestora să devină foarte tulbure. Având în vedere că sistemul nostru de alimentare captează din râu, apa tulbure a ajuns în stația de tratare și pe conducte iar la robinet, apa nu mai este limpede.

Astfel, de luni stația de tratare a apei va intra într-o revizie de trei zile pentru curățirea filtrelor. Angajații societății de apă au lucrat și astăzi pentru remedierea problemelor apărute. Vă anunțăm că nu se va opri furnizarea apei, dar aceasta să fie folosită doar ca APĂ MENAJERĂ . După efectuarea reviziei și curățarea instalațiilor, se vor duce eșantioane de apă pentru analize la DSP, urmând să vă anunțăm pe această pagină atunci când apa va fi POTABILĂ", a transmis Primăria Bumbesti-Pițic.

Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: