Apă la program din cauza celor care udă grădinile

Măsuri urgente luate într-o comună din Gorj după ce anumite sate rămâneau fără apă. Este vorba de localitatea Scoarța, acolo unde s-a decis raționalizarea consumului de apă după ce specialiștii de la Aparegio au stabilit că anumite familii nu au presiune din cauza celor care udă grădinile.

Autoritățile locale din comuna Scoarța au luat legătura cu specialiștii de la Aparegio după ce localnici din diferite sate ale comunei au anunțat că au rămas fără apă la robinet.

În teren au fost constatate și două defecțiuni care au fost remediate, dar angajații de la Aparegio au ajuns la concluzia că s-a ajuns în această situație din cauza consumului mare de apă. ”Am constat că se udă grădinile. În mod normal rezervoarele ar trebui să se umple în timpul nopții, lucru care se și întâmplă, dar cetățenii se trezesc la 4 dimineața să ude grădinile, betonul prin curte și să facă rezerve de apă. Din acest motiv, cei din satele de pe dealuri rămân fără apă. Nu este posibil așa ceva. Vreau să vă spun că asta s-a întâmplat sâmbătă de dimineață, iar duminică pentru că nu se muncește, rezervoarele erau pline”, a precizat Ion Stamatoiu, primarul din comuna Scoarța.

Din acest motiv, după mai multe discuții cu cei de la Aparegio, a fost făcut un program de alimentare cu ape pe sate. ”Noi de ani de zile încercăm să le explicăm cetățenilor să nu mai consume inutil apa, să ude grădina, dar nu găsim înțelegere. Din acest motiv am decis cu cei de la Aparegio să facem un grafic pe sate și 2 zile să aibă apă și una nu. Am decis așa pentru că nu mi se pare normal ca unii să ude și betonul din curte, iar alții să nu poată avea o cană de apă să bea”, a mai spus Ion Stamatoiu.

Primarul din Scoarța susține că în scurt timp se va mai pune în funcțiune un alt puț realizat cu bani de la bugetul local, tocmai pentru a rezolva problema apei în satele cele mai înalte din comună.

Galerie foto


Vizualizări: 2,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: