Cursurile on-line? Primar: Nu funcționează în nicio școală

Cursurile on-line în perioada stării de urgență, când toată unitățile de învățământ au fost închise, pun în dificultate atât cadrele didactice din mediul rural, dar și elevii. Lipsa bazei materiale face ca în majoritatea satelor din Gorj cursurile să nu se țină. Sunt primari care au mai încercat să rezolve problema, dar sunt și edili care susțin clar că aceste cursuri nu s-au făcut și nici nu se vor face, deși sunt obligatorii.

Comuna Polovragi este una din localitățile din Gorj acolo unde s-a încercat predarea cursurilor on-line. Chiar dacă s-au găsit soluții pentru acest lucru și se dorește îmbunătățirea situației, elevii sunt cei care se cred în vacanță. ”Noi avem o platformă și am comandat la o firmă și câteva cartele de internet. Până acum au intrat copiii de pe telefoanele părinților, dar din ce am înțeles de la colegii profesori sunt și copii care nu au acces, nu pot să se conecteze sau pur și simplu nu vor. Aveam noi și în timpul școlii elevi care nu veneau la ore și ce pretenții să avem acum? Noi o să primim 190 de cartele de internet nelimitat pentru cadrele didactice și pentru elevi, valabile până la sfârșitul lui august. Le pot introduce în tablete sau în telefoane, iar cei care vor să le păstreze și după această perioadă o pot face contra sumei de un euro pe lună”, a precizat Aurelian Georgescu, directorul școlii din Comuna Polovragi.

Dacă la Polovragi măcar s-a încercat predarea on-line, la Bengești Ciocadia, atât cadrele didactice, cât și elevii sunt în vacanță de când au fost suspendate cursurile. ”Nu funcționează la Bengești-Ciocadia nicio școală on-line. Nu au copiii ce le trebuie, nu au calculatoare, tablete, telefoane performante. Nu avem nici la școli tehnică pentru a lucra on-line. O fi obligatorie predarea on-line, dar la noi în comună nu s-a făcut și nici nu se va putea face. Să le dea statul ce le trebuie dacă tot îi obligă. Poate pe la oraș funcționează asta, dar la țară sunt slabe șansele” a precizat Victor Geogia, primarul din comuna Bengești Ciocadia.

În comuna Slivilești, primarul are informații de la conducerea școlii că se fac aceste cursuri on-line. Sorin Bucurescu este însă sceptic în acest caz. ”Eu îl văd pe directorul școlii că vine, dar nu știu ce să spun, nu știu cât de bine funcționează predarea asta on-line la țară. Directorul zice că da, dar nu știu cât e de da. E normal că ei trebuie să-și justifice salariul și spun că predau, dar cine știe. Nimeni nu spune că nu muncește și că ia salariul degeaba. Ar fi culmea. Dar ca să faci cursuri on-line trebuie să ai aparatură și de unde așa ceva la țară?”, a precizat primarul din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu.

La Schela, primarul aruncă responsabilitatea Inspectoratului Școlar care trebuie să verifice dacă profesorii țin orele sau nu cu elevii. ”Eu nu știu nimic, dar este puțin probabil. Eu am văzut că directorul vine la școală în fiecare zi, copiii au telefoane, calculatoare mai puțini, dar nu știu cât de bine merge treaba asta. Au ministru, au inspectoratul școlar care să-i verifice. Eu răspund de coronavirus. Aștept să ajungă și la Schela”, a precizat primarul Aristide Șerbănescu.

În comuna Alimpești, autoritățile locale încearcă să vină în sprijinul copiilor care provin din familii fără posibilități materiale și să le ofere tablete ca să poată să țină pasul cu colegii lor. ”Am discutat și se țin cursurile on-line la toate clasele, dar nu toți copiii au ce le trebuie. Am făcut niște anchete sociale, mai exact 6 și o să avem o ședință de consiliu local unde va fi un proiect pe ordinea de zi să achiziționăm niște tablete. Aș vrea să iau aproximativ 50 de tablete, dar să identificăm mai întâi o sursă de finanțare”, a spus primarul din Alimpești, Daniel Floarea.

Vizualizări: 1,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: