Aparatul care permite montarea protezelor a ajuns la Spitalul Novaci

Spitalul Orăşenesc Novaci se poate lăuda cu o achiziţie care permite realizarea de noi investigaţii la nivelul unităţii spitaliceşti. Astfel, în cel mai scurt timp medicul ortoped de la Novaci va putea monta proteze ortopedice căci spitalul a fost dotat la finele anului trecut cu un aparat RXx mobil cu braţ C. Mai exact este vorba de un aparat care ajută la operaţiile ortopedice şi la montarea acestor proteze. Achiziţia este una binevenită cu atât mai mult cu cât se doreşte intrarea în Programul Naţional de Protezare.

Spitalul din Novaci are toate şansele să intre în Programul Naţional de Protezare după ce la finele anului trecut a achiziţionat un aparat care permite realizarea de investigaţii ortopedice şi de montare a protezelor. Conducerea spitalului spune că este vorba de un aparat de radiologie mobil cu ajutorul căruia se vede cum se bagă proteza şi cum se sudează oasele. ”Am adus RX-ul mobil cu care putem să montăm proteze şi vrem să montăm proteze ortopedice ca să intrăm în Programul Naţional de Protezare. RX-ul mobil ajută la operaţiile ortopedice, el se mişcă pe pacient, vede oasele ca un ecograf şi cu ajutorul lui se vede cum se operează, cum se bagă proteza, cum se sudează oasele, este extraordinar. L-am achiziţionat prin programul de dotare cu aparatură de anul trecut. Noi am achiziţionat toată aparatura prin acest program, aparatură în valoare de 2,7 milioane de lei, mai puţin un audiometru pe care l-am achiziţionat din fonduri proprii”, a spus Emil Grigore, directorul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Ortopedul Buciu se specializează în folosirea RX-ului

Medicul care va folosi acest aparat este pe cale să finalizeze cursul de specializare şi imediat vor putea fi făcute astfel de investigaţii la spitalul Novaci. Protezarea va fi gratuită pentru pacient, iar odată cu intrarea în Programul Naţional de Protezare totul va deveni mai uşor şi pentru spital. ”Încă nu am pus RX-ul mobil în funcţiune pentru că pe 14 ianuarie are medicul examen şi abia apoi vom putea să-l punem în funcţiune. Protezarea se va face prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj şi după primele trei proteze suportate de spital, dar decontate de CJAS, intenţionăm să intrăm în Programul Naţional de Protezare pentru că acolo trimit ei protezele şi trusa de operaţie fără să le mai plătim noi şi apoi să ne recuperăm banii. Am depus documentele pentru accesarea acestui program, dar  nu aveam acest Rx mobil”, a mai spus conducerea spitalului Novaci.

Cel care va efectua astfel de investigaţii este doctorul ortoped Gabriel Buciu de la Spitalul Orăşenesc Rovinari, angajat cu jumătate de normă şi la Novaci. Directorul Emil Grigore a precizat că începând cu acest an, tot ca urmare a achiziţiei de aparatură, la Novaci pot fi efectuate investigaţii mai amănunţite şi pe parte de ORL căci a fost achiziţionat un video rino-laringoscop şi un telescop optic-nazal.

Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: