Aparatură învechită și insuficientă la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu. Ce demers face CJ Gorj!

Consiliul Județean Gorj cumpără aparatură nouă pentru Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu. Secția se află în plin proces de reabilitare și are nevoie și de dotări noi. Multe dintre actualele sunt depășite fizic și moral.

Peste 700 de mii de lei a alocat Consiliul Județean Gorj pentru achiziția de echipamente. "În momentul de față, dotarea din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este insuficientă, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale", transmite Consiliul Județean Gorj, instituția care va organiza licitația.

Pe lista cu dotările ce urmează să fie cumpărate, se află aspiratoare, aparate de nebulizare, lavoar dezinfecție spălare instrumentar, truse de chirurgie, manechin didactic, dispozitiv portabil iluminare vene, o unitate stomatologică cu compresor, sistem de încălzire pacienți și cinci cărucioare pentru bolnavi.

În prezent, clădirea spitalului, de pe Strada Tudor Vladimirescu, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Vizualizări: 998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: