Aparegio a majorat prețul la apă și canal. Urmează o nouă creștere!

Gorjenii plătesc mai mulți bani la apă și canal începând cu luna mai. Societatea Aparegio Gorj SA, operatorul regional de apă și canal, spune că a ajustat prețul la apă și tariful la canal cu rata inflației. Creșterea de preț nu este una semnificativă, însă operatorul anunță că anul acesta va crește din nou tarifele, de această dată fiind vorba de o majorare cu câteva zeci de procente.

Creșterea prețului la apă și canal se va reflecta în facturile din luna iunie, spune conducerea Aparegio. Noile tarife aplicabile cu această lună sunt de 2.82 lei TVA inclus pentru apă și de 3.02 lei cu TVA inclus la canal. ”În toată aria de operare am ajustat prețul apei și tariful la canal. Adică Târgu Jiu, Cărbunești, Motru, Rovinari, Turceni, Peștișani, Novaci, Runcu, Bumbești Jiu, Țicleni, e același preț. S-a adăugat inflația, atât. A crescut cu rata inflației din 2013, de atunci nu a fost actualizat prețul. Vor plăti mai mult cu 14 bani”, a declarat Traian Pătrășcoiu, directorul societății Aparegio.

Vestea că vor da mai mulți bani la plata facturilor a creat nemulțumiri în rândul gorjenilor. ”Canalizare? De unde atâta canalizare? În subsolul blocurilor prindem pește, mărim prețurile, dar investiție în schimbarea țevilor nu!”, a reacționat o femeie din Târgu Cărbunești.

Reprezentanții Aparegio spun că nu sunt răspunzători de instalațiile aferente blocurilor, dar le-au transmis cetățenilor din Târgu Cărbunești că vor reabilita rețeaua de canalizare pe strada Pieței din oraș, pe cheltuiala operatorului. Investiția se ridică la 2 milioane lei.

Conducerea Aparegio a explicat că va urma o majorare semnificativă a prețului la apă și a tarifului la canal. ”Așteptăm altă majorare de preț. Avem o investiție de 230 de milioane de euro la nivelul județului Gorj. Nu suportă numai Uniunea Europeană toată investiția, trebuie să suporte și utilizatorul. Anul acesta sper să semnăm contractul de finanțare, iar anul viitor să înceapă lucrările. Sunt investiții pe apă și canal în toate orașele din aria de operare, și la Peștișani, care avea un studiu de fezabilitate realizat și l-am preluat noi. Majorarea prețului se va face cu anul acesta. Din calculele noastre, înseamnă o majorare cu 30%. Investițiile vor trebui realizate în 5 ani”, a mai spus directorul societății Aparegio.

update: Directorul Aparegio a revenit cu precizări, spunând că majorarea de tarif se va face va face progresiv pâna in 2025, în cazul în care contractul va fi semnat anul acesta.

Galerie foto


Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: