Aparegio, acuzată de inundarea subsolurilor din Rovinari

Autoritățile locale din Orașul Rovinari au de gând să acționeze în instanță societatea de apă-canal Aparegio, asta după ce subsolurile de la mai multe blocuri reabilitate au fost inundate din nou. Primăria va notifica societatea de apă și canal să remedieze situația, în caz contrar va face acțiune în instanță.

Cu bani de la Guvern, autoritățile locale din Rovinari au reușit să reabiliteze mai multe blocuri din oraș și, odată cu anveloparea și schimbarea șarpantelor și a tâmplăriilor, au fost igienizate și subsolurile. Când credeau rezolvată problema, autoritățile locale au constat că problema la subsoluri a reapărut și asta din vina Aparegio.

Primarul din Rovinari explică de ce societatea de apă și canal se face vinovată de situația creată. ”Noi am obținut fonduri de la Guvern pentru reabilitarea blocurilor din oraș, pentru că majoritatea oamenilor nu și-ar fi permis să facă aceste investiții. Am igienizat și subsolurile blocurilor modernizate și am constatat că la majoritatea situația este la fel ca înainte, pentru că Aparegio știe doar să încaseze de la oameni bani pentru apă și canal, dar nu face investiții. Cei de la societate aveau obligația să curețe țevile, lucru care nu s-a întâmplat și mizeria din canal s-a întors înapoi în subsoluri. Nu au investit în treaba aceasta și am ajuns în aceeași situație”, a declarat primarul Robert Filip.

Autoritățile locale din Rovinari vor trimite o notificare către Aparegio să remedieze problemele și, dacă acest lucru nu se întâmplă, societatea va fi chemată în instanță pentru despăgubiri. ”Noi o să trimitem în perioada următoare o notificare în acest sens la Aparegio și, dacă nu vin să curețe subsolurile și să-și rezolve problemele, o să-i acționăm în instanță. Noi acum facem o evaluare în teren a situației, pentru a vedea exact care subsoluri sunt afectate, deși cred că în principiu toate sunt în aceeași situație. Dacă nu le curăță, să plătească atunci. Pentru un singur bloc, igienizarea subsolului s-a ridicat la aproximativ 60.000 de lei”, a mai spus Robert Filip.

Până în acest moment, în Rovinari au fost modernizate 5 blocuri și la încă cinci se lucrează.

Vizualizări: 1,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: