Apel la parlamentari pentru a sprijini minerii

Scarlat Iriza, deputat al Partidului Mişcarea Populară, face apel la parlamentari pentru a-i aştepta pe mineri luni la Bucureşti. Iriza vrea ca parlamentarii să meargă împreună cu protestatarii la Ministerul Energiei. Alături de ei va fi deputatul Vasile Popeangă, care susţine că nu a participat la „marşul disperării” pentru a nu se interpreta că se face propagandă electorală.

Scarlat Iriza le cere parlamentarilor de Gorj să fie luni dimineaţă în Bucureşti pentru a-i întâmpina pe mineri. Iriza crede că protestatarii vor avea acces mult mai uşor la Ministrul Energiei şi la premierul Cioloş, dacă vor fi însoţiţi de parlamentari. „Cei 50 de protestatari vor ajunge la Bucureşti luni. Vreau să fac un apel la toţi parlamentarii de Gorj ca luni dimineaţa să ne întâlnim cu protestatarii în Bucureşti şi să mergem la punctul fierbinte, la Ministerul Energiei. Ca să mergem cu dânşii pe jos nu e o solutie, noi trebuie să fim foarte vocali acolo. Eu cu domnul deputat Popeangă vom fi acolo la Bucureşti”, spune Scarlat Iriza.
Vasile Popeangă susţine că şi el va fi, luni, alături de mineri şi energeticieni. Deşi minerii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că parlamentarii nu au fost în prima linie, Popeangă spune că prezenţa lor la „marşul disperării” ar fi putut fi considerată drept propagandă electorală. „Nu era niciun fel de problemă să susţinem un asemenea marş, dar puteam fi acuzaţi că facem propagandă electorală. Dacă ar fi existat o unitate a tuturor parlamentarilor din judeţul Gorj era altceva. Eu, personal, puteam participa la acest marş dar riscam să fim acuzaţi că ni l-am însuşit politic”, a declarat Popeangă. Liderii PMP Gorj spun că au facilitat mediatizarea marşului în oraşele din afara judeţului, pe unde au trecut mineri. Ba mai mult, susţin că au ţinut o legătură permanentă cu liderii de sindicat.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: