Apele liniştite sunt adânci!

Deşi pare că lâncezesc, partidele se frământă la greu în teritoriu pentru desemnarea liderilor care vor participa la alegerile de anul viitor ce se vor desfăşura după toate probabilităţile la începutul iernii. La niciunul dintre partide, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie lucrurile nu merg ca unse pentru că şi într-o parte şi în alta orgoliile sunt mari, iar dorinţa de a accede în sferele înalte unde se împarte puterea şi caşcavalul sunt tentante.

În linişte şi aproape pe şest, UNPR-ul se mişcă lejer în teritoriu unde nu are structuri bine definite, dar are câţiva oameni pe care se poate baza, iar acolo unde nu sunt îi ia gata formaţi de regulă de la PDL, cu voie de la împărăţie. Pricepuţii cred că în urma alegerilor acest partid nu va trece, dacă va mai exista, pragul electoral, şi nici măcar nu va intra în Parlament. Eu cred că se înşeală pentru că din ce se observă la suprafaţă şi din jocurile de gleznă ale celor câţiva şmecheri care se mişcă rapid dintr-o parte în alta se pare că structura organizatorică a acestui partid se va face şi se va definitiva de către cadrele de nădejde ale serviciilor purtătoare de uniformă, cadre ieşite la pensie, pensie în care se plictisesc de moarte. O structură organizatorică de o asemenea factură va funcţiona ca unsă la alegeri pentru că ocupanţii ei nu sunt obişnuiţi să condiţioneze munca de poziţia socială promisă de centru după alegeri. Mulţi dintre ei probabil nici nu vor ocupa vreodată o funcţie vizibilă, dar vor fi satisfăcuţi să dirijeze din umbră  pe cei aflaţi la vedere.

În Gorj, luptele pentru găsirea locului în panoplia politică încremenită de ani de zile sub pulpana lui Condescu se dau la baionetă, deşi n-a prea curs sânge în public dacă nu iau în seamă înţepăturile lui Morega la adresa baronului sindicalist Condescu. Parlamentarul, care n-a avut nici un fel de scrupule în a se muta din loc în loc atunci când a simţit că nu concurează singur, încearcă şi el marea cu degetul la UNPR dorindu-şi să revină în linia întâi a politicii gorjene, care fie vorba între noi se rezumă la a împărţi posturi bine plătite în societăţile aflate în proprietatea statului. Căci n-am auzit nici un lider politic local să emane te miri ce concept politic care l-ar afilia la o scoală politică sau alta…Numai că, de data asta, Morega şi-a greşit metoda atacându-l pe Condescu în public cu acuzaţii nedemonstrate, fapt pentru care aşteptăm cu interes contraatacul Condescului, care deşi nu va fi atât de zgomotos cu siguranţă că-l va pleoşti pe  fostul liberal - pesedist. Spun că şi-a greşit metoda şi nu ţinta, pentru că veşnicul lider de sindicat provenit din domeniul minier este mult mai obişnuit să umble prin adâncuri decât cu vuvuzela-n gură…

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: