Apelul unui primar din Gorj

Primarul comunei gorjene Padeș invită localnicii la curățenie. Acțiunea de ecologizare este programată miercuri. Primarul a făcut apel pe Facebook și le-a transmis oamenilor să dea o mână de ajutor, mai ales că unele zone din comună au fost transformate în gropi de gunoi.

La acțiune vor lua parte, în special, angajați ai primăriei și beneficiari ai ajutorului social, dar primarul îndeamnă și localnicii să dea o mână de ajutor. Vor fi strânse gunoaiele de pe râul Motru, de la marginea pădurii ori de pe drum.

Primarul a mai transmis că unele zone din comună s-au transformat în adevărate gropi de gunoi. “Vă invităm să participați, împreună cu noi, la o campanie de curățare a spațiilor publice pe care toți le folosim! Vă așteptăm miercuri, 4 mai, începând cu ora 10.30, să vă alăturați campaniei de curățenie de primăvară. Ne vom organiza astfel încât să curățăm malul râului Motru, marginilea drumurilor și pădurilor, dar mai ales zonele pe care unii cetățeni le-au transformat în adevărate gropi de gunoi”, este mesajul primarului din Padeș, Mihăiță Troacă.

Deși sunt usturătoare, amenzile pentru cei care aruncă gunoaie la voia întâmplării, aceștia sunt rar prinși ori sancționați. Nu e de mirare că unele zone sunt sufocate de tot felul de gunoaie pentru care nu e nimeni tras la răspundere.

Ca să scape de acest fenomen, unele primării au instalat camere de supraveghere ascunse ori la vedere, însă și așa mențin, cu greu, comunele curate.

Vizualizări: 4,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: