Aproape 100 de gorjeni disponibilizaţi până la 1 iulie

Tot mai multe disponibilizări se anunţă la nivelul judeţului Gorj. Trei societăţi au decis să efectueze reduceri colective de personal în această perioadă. Aproape 100 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă, ultimele disponibilizări fiind anunţate de către societatea la care este acţionar senatorul de Gorj, Dian Popescu. Societatea trimite acasă câteva zeci de persoane.

Trei agenţi economici din judeţul Gorj au anunţat disponibilizări colective în această perioadă. Motivul principal pentru care au decis agenţii economici să renunţe la o parte din angajaţi sunt: lipsa activităţii sau desfiinţarea unităţii. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a primit notificări de la trei agenţi economici care vor disponibiliza astfel: începând cu 27 mai avem o notificare de la SC Ermo Oltenia din Motru care disponibilizează un număr de 17 persoane dintr-un total de 25 angajaţi; cu 1 iulie, 22 de angajaţi de la Căminul de Persoane Vârstnice din Novaci, şi tot cu 1 iulie, societatea Maserati disponibilizează 60 de persoane”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Ultima notificare primită de AJOFM Gorj a venit de la conducerea societăţii Maserati din Târgu Jiu. Senatorul Dian Popescu, acţionar al societăţi, spune că aceste concedieri colective sunt cauzate de faptul că societatea Petrofac, pentru care prestează servicii în zona Ţicleni, a suspendat în această perioadă o parte din activitate. Dian Popescu precizează că va încerca să păstreze angajaţii sau să-i reintegreze cât mai repede în câmpul muncii. „Când Petrofac cere să reduc personalul pe care îl am pentru ei cu 60, îl reduc, nu am ce face. Avantajul pe care l-am creat pentru aceşti oameni a fost să îi ţin angajaţi doi ani ca acum să beneficieze de şomaj. Fac tot posibilul ca să rămână, în orice caz, o parte din ei din vară-toamnă vor relua activitatea, fiind vorba de o oprire temporară a instalaţiilor în perioada de vară”, a precizat Dian Popescu.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: