Aproape două milioane de teste rapide stau degeaba în școli

Doar 19.000 din totalul de 1.850.000 de teste antigen rapide distribuite în școli și grădinițe au fost folosite într-o lună și jumătate. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că a cerut Ministerului Sănătății folosirea de teste rapide non-invazive în unităţile de învăţământ, pentru că sunt părinţi care nu își dau acceptul pentru testarea copiilor considerând că aceste teste sunt invazive.

Ministrul Educaţiei consideră că numărul mic de testări pentru depistarea COVID-19 în şcoli este consecinţa reticenţei părinţilor faţă de testele rapide folosite în prezent, pe care mulţi le consideră ca fiind invazive. "Eu susţin utilizarea acestor teste antigen rapide distribuite într-un număr de peste un milion, 1.850.000 în şcoli, sunt părinţi care trebuie să-şi dea acceptul şi care nu-şi dau acceptul pentru că le consideră invazive. Soluţia ar fi utilizarea unor teste non-invazive. E clar că ceva nu merge”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

Un astfel de test costă în farmacii 50 de lei, iar pe internet aceleași farmacii îl vând cu 20-25 de lei. Dacă tot stau nefolosite, testele ar putea fi direcționate spre spitale.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: