Aproape jumătate din nebunii de la Turceni nu au asigurări medicale

Spitalul Turceni are datorii la furnizori de peste 2 miliarde de lei vechi, iar unul dintre motivele pentru care nu au fost achitaţi acesti bani ar fi, potrivit conducerii spitalului, nedecontarea de către Casa de Sănătate a serviciilor medicale pentru un număr de 55 de bolnavi. Aceştia nu au asigurări de sănătate şi de aici restul problemelor care apar când vine vorba de bani. 
 La secţia de Neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Turceni sunt internaţi 55 de bolnavi pentru care serviciile medicale nu sunt decontate de către Casa de Sănătate. Asta pentru că pacienţii în cauză nu au certificat care să ateste că sunt bolnavi psihic. Astfel, din banii primiţi de la Casa de Sănătate pentru îngrijirea celor 80 de bolnavi ce sunt asiguraţi, conducerea spitalului trebuie să acopere cheltuielile pentru un număr de 130 de pacienţi. “Ne descurcăm extrem de greu, avem peste 15 miliarde de lei servicii nedecontate de Casa de Sănătate, Casa a decontat conform contractului, dar cheltuielile sunt mult mai mari”, susţine Ana Diţescu managerul spitalului Turceni.
 Acest lucru a dus la acumularea de două miliarde de lei vechi datorii către furnizori. Pentru rezolvarea acestor probleme financiare, Casa de Sănătate recomandă conducerii spitalului să grăbească procedurile de asigurare a celor 55 de pacienţi. ”Am comunicat conducerii spitalului să indentifice aceste persoane, să le facă cerificat şi apoi vor primi bani şi pentru ei” afirmă Cozma Dumitrescu, directorul adjunct al CAS Gorj.
 Conducerea spitalului spune că a luat deja legătura cu consiliile locale de unde provin bolnavii în cauză numai că lucrurile nu se rezolvă atât de uşor. ”Am luat legatura cu primăriile de care aparţin pacienţii, dar vom avea de aşteptat ceva vreme până când le vom face documentele necesare pentru a putea deveni asiguraţi” spune Ana Diţescu managerul spitalului Turceni. Până la rezolvarea acestor probleme, spitalul Turceni rămâne pe lista neagră a spitalelor din judeţ cu cele mai mari datorii.
 


Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: