Aproximativ 20 de elevi primesc meditaţii gratuite

Proiectul ”Investeşte în educaţia mea” derulat de Asociaţia Vasiliada s-a bucurat de succes în rândul copiilor cu posibilităţi materiale reduse. Deşi s-a încheiat în luna iunie, o parte dintre activităţile iniţiate se continuă şi în prezent. În plus, 20 de copii primesc, de 2-3 ori pe săptămână, meditaţii gratuite la matematică, română, franceză şi engleză.  

Aproximativ 20 de elevi care frecventează Centrul Social pentru Copii şi Tineret „Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul Asociaţiei Vasiliada primesc meditaţii gratuite la matematică, limba română, franceză şi engleză. Copiii fac parte din familii cu venituri materiale reduse. Aceştia au participat şi anul trecut la o serie de activităţi iniţiate prin proiectul “Investeşte în educaţia mea”: pregătire informatică, consiliere socială şi consiliere duhovnicească. “Începând cu anul şcolar 2009-2010 aceşti elevi primesc meditaţii gratuite în zilele de marţi, joi şi vineri. Un număr de 6 profesorii predau în mod voluntar. Avem un protocol încheiat cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Gorj pentru a preveni abandonul şcolar şi a-i sprijini pe copiii care provin din familii nevoiaşe. Toţi copiii sunt elevi, în clasele V-VIII, cu rezultate foarte bune la învăţătură, ai căror părinţi nu-şi permit să le asigure o pregătire suplimentară”, a declarat Iuliana Enulescu, asistent social în cadrul Centrului pentru Copii şi Tineret „Sfântul Vasile cel Mare”. Beneficiarii meditaţiilor gratuite sunt copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, provin din familii monoparentale, fie prin decesul unuia dintre părinţi, fie abandonaţi de mamă sau de tată, fac parte din familii ai căror părinţi au fost disponibilizaţi sau urmează a rămâne fără serviciu în următoarele luni.

Pachete pentru copiii necăjiţi

Asociaţia Vasiliada va acorda 30 de pachete cu dulciuri şi alimente copiilor care participă  activităţile desfăşurate şi cazurilor sociale aflate în evidenţa centrului. “Fondurile noastre sunt extrem de reduse. Singura finanţare provine din  impozitul de 2% alocat de cetăţeni. În acest an doar 175 de persoane ne-au virat banii respectivi. O mare parte dintre persoanele care ne-au ajutat în anii trecuţi şi-au direcţionat impozitul de 2% către Mânăstirea Lainici. Încercăm să supravieţuim şi cu aceşti bani şi să-i sprijinim pe cât putem pe cei ce ne cer ajutorul”, a mai precizat Iuliana Enulescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: