Aproximativ 200 de gorjeni au luat şomaj ilegal

Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj are de recuperat peste un miliard de lei vechi de la aproximativ 200 de gorjeni care au încercat să fenteze statul. Aceştia beneficiau de indemnizaţie de şomaj deşi desfăşurau alte activităţi în paralel sau trebuiau să urmeze anumite cursuri de perfecţionare şi nu s-au prezentat, astfel că indemnizaţia le-a fost retrasă.

Reprezentanţii AJOFM au depistat gorjeni care, deşi beneficiau de indemnizaţie de şomaj erau şi angajaţi la diverşi agenţi economici, beneficiind astfel şi de salariu şi de şomaj. Alţii au absolvit liceul şi au beneficiat de primă de încadrare, ca mai apoi să opteze pentru studiile universitare fără să mai anunţe însă şi Agenţia. “Există un număr de 177 de persoane care sunt debitoare la bugetul asigurărilor de şomaj, sunt defalcaţi pe mai multe cauze, unii s-au angajat şi nu au anunţat în termen angajarea,  alţii au beneficiat de primă de încadrare şi nu au dus la bun sfârşit contractul, cel puţin 12 luni. Altă categorie este cea a persoanelor care au urmat un curs de formare profesională şi au fost exmatriculate din cauza absenţelor nemotivate. Ar mai fi absolvenţii de liceu, care s-au înscris  la facultate şi nu ne-au anunţat”, a spus Romeo Chiriac, şef birou în cadrul AJOFM Gorj 

Instituţia are de încasat peste un miliard de lei vechi. „Aceste persoane debitoare la bugetul asigurărilor de şomaj datorează suma de 112.430 de lei dintre care 14.157 de lei datorează cei care s-au angajat şi nu au anunţat în termen”, a mai spus Romeo Chiriac.

Reprezentanţii AJOFM Gorj sunt de părere că numărul gorjenilor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj ilegal este mai mare, însă nu în toate cazurile se poate demonstra acest lucru.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: